Afşin Özel Eğitim Uygulama Okulu (1. ve 2. kademe), 21 Mart Dünya Down Sendromu Farkındalık Günü dolayısıyla etkinlik düzenledi.

Afşin Özel Eğitim Uygulama Okulunda düzenlenen etkinlikte, öğrenciler, öğretmenler ve velilerle birlikte günün anısına pasta kestiler. Programda, down sendromlu çocuklar, velileri ve öğretmenleriyle birlikte çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi.

Afşin Özel Eğitim Uygulama Merkezi Okul Müdürü Murat Taşkale, "Toplumda çeşitli farklılıklarımız bulunmaktadır. Kimimizin kromozomu diğerlerinden bir fazla olsa da hepimiz eşitiz. Down sendromlu çocuklarımız ve tüm engelli vatandaşlarımızın hayatlarını en iyi şekilde devam ettirmeleri ve topluma kazandırılmaları bizlerin asli görevidir. Tüm özel gereksinime sahip vatandaşlarımıza hayatlarında yardımcı olmak ve onlara daha yaşanılabilir bir ortam oluşturmak bizlere mutluluk vermektedir. Bu kapsamda son yıllarda devletimizin önemli çalışmaları bulunmaktadır. Bizler de üzerimize düşen ne görev varsa el birliğiyle yapmaya devam edeceğiz. Böyle anlamlı bir etkinlikte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi