Sosyal medya üzerinden Türk lirasını korumaya yönelik "Dövizi bozduruyoruz, kirli oyunu bozuyoruz" adlı kampanyaya  Kahramanmaraş’ta vatandaşlar destek verdi.

Kahramanmaraş’taki bazı vatandaşlar, elindeki ABD dolarlarını bozdurmak amacıyla döviz bürolarına gitti.

Kahramanmaraş'ta faaliyet gösteren döviz bürosu yetkilisi İbrahim Burun da gün içerisinde dolarını bozdurmaya gelen vatandaşların olduğunu söyledi.

Burun, Türkiye'ye karşı bir algı operasyonu yapıldığı belirterek, "İnşallah tüm halkımızla ve vatandaşlarımız buna duyarlı olur, dolarlarını bozdurur ve Türk lirasına sahip çıkarlar. Doların eski sevilere gelmesi için vatandaşlarımızın dolarlarını bozdurmasını bekliyorum." şeklinde konuştu.

Vatandaşlardan Ali Osman Güler, ülkesini seven herkesin dövizini bozdurması gerektiğine işaret ederek, "Bugüne kadar hiç dövizim olmadı. Cumhurbaşkanımız vatandaşların en güvenli limanın altın olduğunu söylemişti. Bizler de 'liderimiz ne söylüyorsa doğru söylüyordur' diye düşüyoruz." ifadelerini kullandı.

Vatandaşlardan Ejder Seçkiner de Türkiye'nin zor ve sıkıntılı bir dönemden geçtiğini, bu sıkıntılı süreçte devletin yanında olunması gerektiği kaydetti.
Editör: Haber Merkezi