Kahramanmaraş’ın Dulkadiroğlu ilçesinde bulunan bir alışveriş merkezi, dolardaki artışa tepki göstererek Türk Lirası'nın önemini göstermek için 3 bin adet ev eşyasını büyük kampanyalarla satışa sundu.
 
Doların artışından dolayı piyasadaki durgunluğu Türk Lirası ile hareketlendirmek istediklerini söyleyen mağaza yöneticisi Gürbüz Meral, “Dolara inat Türk Lirası'nın önemini göstermek için bu kampanyayı yaptık. Bugün 3 bin hediye ürün dağıtıyoruz. Mağazamızdaki bütün ürünlerde yüzde 50, hatta yüzde 70'e varan indirimler yapıp bunu da elden Türk Lirası ile 20 ay taksitle satışa sunuyoruz. Bunun yanı sıra mağazamızda satışa sunulan ürünlerden buzdolabı, çamaşır makinesi, televizyon, yatak odası ürünlerinden sırada bekleyen ve kampanyaya katılan müşterilerimize hediye olarak veriyoruz. Kahramanmaraş halkımıza teşekkür ediyoruz. Vatandaşlarımız kampanyamıza ciddi bir rağbet gösterdi. Dönemsel olarak bu tarz kampanyaları vatandaşlarımız faydalansın diye yapıyoruz. Malumunuz kış ayları biraz durgun geçiyor. Hem bunları değerlendirebilmek için hem de piyasadaki durgunluğu hareketlendirmek için bu tarz kampanyalar düzenliyoruz. Kahramanmaraşlı vatandaşlarımıza da ilgilerinden dolayı mağazamız ve çalışanlarımız adına teşekkür ediyorum ”dedi.

Kocasından izinsiz dolarlarını bozdurup kampanyaya katılmaya geldiğini söyleyen Fatma Taşdemir, “Sabahın erken saatlerinde yola çıkarak bu kampanyaya katılmak için Kahramanmaraş merkeze geldim. Broşür dağıtıldı, bende bu broşürden kampanyayı gördüm. Komşularım da 'Git oradan bütün ihtiyacın olan eşyalarını al' dediler. Yastık altında biriktirdiğim dolarlarım vardı. Dolar gavurun işine çok yarıyormuş. Bende gavurun işine yarayacağına Müslümanın işine yarasın diyerek dolarlarımı bozdurdum geldim. Baktım ürünler güzel, fiyatları da uygun. Buradan her şeyimi alacağım inşallah" diye konuştu.

Sabahın erken saatlerinde gelip kardeşinin çeyiz malzemelerini almak için sıraya girdiğini söyleyen Ökkeş Sever, “Dolara karşı bayağı bir inat yapmışlar. Hediye ürün dağıtıyorlar. Bende sabah 5'te buraya gelerek sıraya girerek bu kampanyadan faydalanmak istedim. 3 gündür bu kampanya devam ediyormuş, kampanyadaki ürünlerden almak için buradayım. Beyaz eşyalarda ve mobilya takımlarında bayağı bir indirim yapmışlar. Kardeşimi evlendireceğim o yüzden bütün çeyizini buradan almaya çalışacağım" ifadelerini kullandı.
Editör: Haber Merkezi