Afşin'de Ekim ayı itibariyle doğalgaz ile ısınmaya geçen vatandaşlar ilk faturasını ödedi.

2017 yılında altyapısına başlanan Afşin Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesi kapsamında 2018 yılı Ekim ayı itibariyle doğalgaz kullanmaya başlayan vatandaşların ilk faturası geldi.

Afşinli vatandaşlar ilk defa ödedikleri 1 aylık doğalgaz faturalasıyla, kış aylarındaki kömür maliyetlerini karşılaştırdılar. Doğalgaz kullanmaya başlayan aboneler ilk ayda 350-400 lira bandında fatura ödedikleri gözlemlendi.

Vatandaşların gelen faturalardan oldukça memnun olduğunu söyleyen ARMADAŞ Afşin-Elbistan Şube Müdürü Cihangir Turan, “Gaz kullanımına geçen abonelerimizin 6-7-8 Aralık tarihinde sayaç okumalarını yaptık. Vatandaşlarımız nihayet gaz faturalarıyla da karşılaştılar. Ortalama olarak benim gördüğüm 350-400 lira arasında seyretmektedir. Benim gördüğüm kadarıyla vatandaşlarımız faturalardan oldukça memnun. Her şeyden önce Afşin ve Elbistan’ın hava kirliliğinin ciddi manada azaldığını gözlemlemekteyiz. Fatura ödemelerini vatandaşlarımız ARMADAŞ şubelerine, internet üzerinden veya ilgili bankalara otomatik ödeme talimatı vererek de ödemede bulunabilirler. Doğalgazlı yaşam gerçekten konforlu bir yaşam tarzıdır. Vatandaşlarımızdan ricamız menfezlerini kesinlikle ve kesinlikle kapatmamaları gerekmektedir. Ne kadar açık olursa olsun ne kadar soğuk alırsa alsın bunları kesinlikle kapatmamaları gerekiyor. Olası bir tehlikeye karşı hayatımızı kurtaracak olan menfezlerdir” dedi.

Doğalgaz aboneliğinde son durumu aktaran Turan, zor bir süreci geride bıraktıklarını ifade ederek bu süreçte anlayış gösteren vatandaşlara teşekkür etti.

Afşin Elbistan abone sayısının son olarak 4 bin 937 olduğunu aktaran Turan, “Afşin ve Elbistan’da kış mevsimine girmekle birlikte doğalgazlı yaşama girmiş bulunmaktayız. Afşin ve Elbistan’da yoğun bir gaz açma döneminden sonra şuana kadar açtığımız toplam gaz miktarı Afşin de abone sayımız 2 bin 783 abonemiz bulunmakta birlikte 2 bin 572 abonemizle sözleşme yapıp, 2 bin 383 abonemizin de gazını açmış bulunmaktayız. Elbistan’daki toplam abone sayımız 2 bin 154 olup sözleşme yaptığımız abone sayısı bin 932, toplam açtığımız gaz sayısı ise bin 651 adettir. Afşin ve Elbistan’ı birlikte toplarsak 4 bin 937 abonemiz olup, sözleşme sayımız 4 bin 504 olup açılan gaz sayısı ise 4 bin 34’tür. Biz bu süreçte çok yoğun çalıştık. Gece yarılarına kadar gaz açmaya devam ettik. Bu konuda ARMADAŞ’ta firmalarda üzerine düşeni fazlasıyla yaptılar. Bu konuda önce kendi şirketime sonra gaz açan firmalarımızın hepsine ve bu süreçte bize anlayışlı davranan Afşin ve Elbistan halkına gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu süreci el ele birlikte aşmış bulunmaktayız. Şuana kadar Afşin’de sözleşme yapıp da gaz açmayı bekleyen aboneler Afşin’de 189 Elbistan’da ise 281 adettir. Bu abonelerimizde en kısa sürede gaz kullanımına geçmiş olacaklar” ifadesini kullandı.

Turan, doğalgaz zehirlenmemelerine karşı menfezlerin kapatılmaması gerektiğini belirterek vatandaşlara uyarılarda bulundu.

Son olarak vatandaşlardan olası bir duruma karşı 187 Doğalgaz Acil hattını aramaları gerektiğini vurgulayan Turan, “Doğalgaz tesisatlarını ARMADAŞ’a müracaat etmeden mevcut kullandıkları isteme asla müdahale etmemeleri gerekmektedir. Biz o dairede bizden habersiz yapılan tadilat ve benzeri bir durumda gaz arzını durdurmaktayız ve o sistemin tekrar projelendirilmesi gerekmektedir. Afşin’de ve Elbistan’da ilk kez gaz kullanımına başladığı için vatandaşlarımızın bazı şeyleri bilmemesi normaldir. Bu konuda 7/24 ulaşabilecekleri, soracakları, merak ettiklerini bizlerden öğrenebilirler. 187’yi arayan vatandaşlarımız 7/24 hizmetle karışılacaklardır. Olası bir durumda 187 arayan vatandaşlarımız en kısa sürede ekiplerimizle bir araya gelerek gerekli tedbirleri alarak ne gerekiyorsa onu yapar ihbarı değerlendirdiler. Vatandaşlarımızdan olası bir durumda 187’yi aramalarını istiyorum” açıklamasında bulundu.

Aylık giderinin oldukça azaldığını ve ekonomik olarak kar ettiğini söyleyen Afşinli vatandaş Bekir Aslaner ise “Afşin’de doğalgaz kullanımına geçenlerden biri de benim. Bugün buraya ilk doğalgaz faturamı ödemeye geldim. Yaklaşık 15 gündür doğalgaz kullanıyordum ve ilk faturam da geldi. Bu 15 günlük süreçte gelen fatura beni oldukça memnun etti. Önceden mutfak tüpü olmakla birlikte ısınmak için verdiğim aylık giderim bin liraydı. Şuanda hem mutfak tüpüm hem de ısınmamla beraber 136 Lira geldi. Bu tutardan oldukça memnunum. Doğalgazın Afşin’e gelmesine vesile olan herkese teşekkür ediyorum” ifadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi