Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, EPDK’nın doğalgaz dağıtım lisansına  Afşin, Elbistan, Narlı, Çoğulhan ve Göksun’u da dahil ettiğini açıkladı.
 
 
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, TBMM Genel Kurulu’nda yaptığı konuşma ile Elbistan, Afşin ve çevre ilçelere doğalgaz arzı konusunda yapılan çalışmaları değerlendirdi. Bakan Yıldız, Kahramanmaraş merkezde doğalgaz dağıtımı yapan dağıtım şirketinin talebi üzerine; 3 Mart 2013 tarih ve 4343-13 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Kararı ile Elbistan, Afşin, Pazarcık, Narlı, Çoğulhan ve Göksun’un da dahil edildiğini söyledi.
 
Bakan Yıldız, Elbistan ve Termik Santraller Doğalgaz hattı ile ilgili açıklamasında, şu cümlelere yer verdi:
 
“BOTAŞ tarafından doğalgazın ülke genelinde kullanımının sağlanması kapsamında Kahramanmaraş ilimize doğalgaz arzı sağlayan Malatya-Gaziantep Doğal Gaz Boru Hattı 31 Nisan 2005 tarihinde, Kahramanmaraş ilindeki yerleşik sanayi tesislerine doğal gaz arzı sağlayan Malatya-Kahramanmaraş-Gaziantep Doğal Gaz Dağıtım Hattı projesi ise 21 Ağustos 2006 tarihinde tamamlanmıştır. Elbistan'da yerleşik bulunan Afşin-Elbistan Termik Santrali A ve B üniteleri ile yapım aşamasındaki C ve E ünitelerine ve aynı zamanda Elbistan Şeker Fabrikası ile Elbistan, Afşin, Darende ve Gürün yerleşim birimlerine gaz arzı sağlanabilmesi amacıyla geliştirilen, ‘Afşin-Elbistan Doğal Gaz Boru Hattı’ projesinin ise mühendislik ihalesine çıkılmış olup, söz konusu projenin 2014 yılında mühendislik çalışmalarının tamamlanmasını müteakip yapım ihalesine çıkılması planlanmaktadır.”
 
EPRK dağıtım lisansını genişletti:
 
Bakan Yıldız, Kahramanmaraş merkez, Türkoğlu, Kılılı, Kavlaklı ve Karacasu merkezlerinde doğalgaz dağıtım izni bulunan şirketin isteği üzerine lisans kapsamının genişletildiğini de belirterek, şunları kaydetti:
 
“Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun 17 Ağustos 2004 tarih ve 358 sayılı Kararı uyarınca, Kahramanmaraş, Türkoğlu, Kılılı, Kavlaklı ve Karacasu şehirlerinden oluşan dağıtım bölgesi için Kahramanmaraş Doğal Gaz Dağıtım Lisansı İhalesi 14 Temmuz 2005 tarihinde gerçekleştirilmiştir. Kazanan şirkete, gerekli işlemleri yerine getirmesini müteakip 23 Aralık 2005 tarihinden itibaren 30 yıl süreyle dağıtım lisansı verilmiştir. Bununla beraber, anılan dağıtım bölgesine; bahse konu dağıtım şirketinin talebi ve ilgili mevzuat çerçevesinde, 3 Mart 2013 tarih ve 4343-13 sayılı Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu Kararı ile Elbistan, Afşin, Pazarcık, Narlı, Çoğulhan ve Göksun şehirleri dahil edilmiştir.”
 
Kuluncak’tan boru hattı döşenecek:
 
Afşin, Elbistan, Darende ve Gürün Doğalgaz Projesi için hazırlanan haritaya göre 120 kilometrelik bir boru hattı döşenecek. Bölgeye doğalgaz, Malatya-Sivas hattından sağlanacak. Kuluncak’tan alınacak doğalgaz, Gürün ve Darende’den de geçtikten sonra Elbistan’a, oradan ise termik santraller ve Afşin’e ulaşacak.
 
Editör: Haber Merkezi