Afşin ve Elbistan’a doğalgaz arzını sağlayacak hatta pist açma çalışmaları 25 kilometreye ulaşırken, boruların ise Eylül ayı sonunda şantiye sahasına getirileceği öğrenildi.

Afşin-Elbistan ve Divriği Doğalgaz Projesi kapsamında döşenecek 122 kilometre uzunluğundaki boru hattındaki pist açma çalışmaları devam ediyor. Darende-Gürün Karayolu üzerinde bulunan Yazıköy civarında yer alan şantiye sahasındaki çok sayıda iş makinesi, boru hattının geçeceği alanlarda boru döşeme işlemini yapacak ekibin kullanacağı pisti açmak için hummalı bir çalışmanın içerisinde bulunuyor.

Yaklaşık 10 metre genişliğindeki pist boyunca zemin düzeltmesi yapılırken, alanlardaki kayalık bölgelerde boru hattı döşemeye uygun hale getiriliyor. 10 Ağustos 2015’te resmi olarak başlanan çalışmalarda açılan pist uzunluğu ise 25 kilometreye ulaştı. Şuanda Divriği yönünde süren pist açma çalışmaları, önümüzdeki günlerde Afşin-Elbistan istikametine kaydırılacak ve kış mevsimi boyunca da bu güzergâhta sürdürülecek. İhaleyi üstlenen firmanın Sivas bölgesindeki ağır kış şartlarını göz önünde bulundurarak ilk etapta her iki yönde başlayan pist açma çalışmalarında zaman kaybı yaşamamak için Divriği güzergâhına öncelik verdiği öğrenildi. Kış aylarında bölgede verimli bir çalışma yapma imkânının zorluğu öngörülürken, Afşin-Elbistan güzergâhının mevsimsel açıdan daha avantajlı sayılabileceği düşüncesinin öne çıktığı belirtildi.

Doğalgaz hattı döşemesinin 500 günde tamamlanması için yapılan planlama çerçevesinde ise 16 inç çapındaki boruların Eylül ayı sonunda şantiye sahasına getirileceği bilgisine de ulaşılırken, borular ise, yüzeyden 180 santimetre derinliğe yerleştirilecek. Hat boyunca yerüstünde boru bulunmayacak ve tamamı toprak altında kalacak. Böylece arazisinden boru hattı geçen çiftçiler, tarlalarını ağaç dikmemek ve kalıcı bina yapmamak şartı ile kullanmaya devam edebilecekler.

Afşin-Elbistan ve Divriği Doğal Gaz Boru Hatları için yaklaşık 122+096 m. (eğik mesafe) 16 inç çapında yüksek basınç doğal gaz çelik boru hattı döşenecek.

 

Editör: Haber Merkezi