Afşin-­Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nde boru döşeme işlemi tamamlandı.

Afşin ve Elbistan’ı doğalgaza kavuşturacak ‘Afşin-­Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesi’nde 122 kilometrelik çalışmalar tamamlandı. Şehir içi dağıtım şebekesi çalışmaları başlayacak.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından 2015 yılında ihalesi yapılan, Afşin-­Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesinin, Elbistan ve Afşin ayağı tamamlandı. 122 kilometrelik hatta 16 inç çapında boru döşeyen VEMAK AŞ, son rötuşları yapıyor.

Afşin­ Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesi kapsamında 2015 yılında başlayan çalışmalarda, 16 inç çapında 122 bin 96 metre, 8 inç çapında ise 59 bin metre boru hattı döşendi, her iki hatta da gaz verilecek.

Doğalgaz hattının bitmesiyle birlikte dağıtım şirketi tarafından şehir içi dağıtım şebekesi çalışmalarına kısa süre içerisinde başlayacağı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz aylarda BOTAŞ Genel Müdürlüğü Tarafından yapılan açıklamada, 2017 yılı içerisinde Afşin'e doğalgaz arzı sağlanacağı belirtilmişti.

Afşin ile birlikte Kahramanmaraş'ın 5 ilçesinin daha doğalgaza kavuşacağını açıklayan BOTAŞ,  Afşin, Elbistan ve Pazarcık, 2017 yılı içerisinde, Çağlayancerit ve Göksun'a 2018 yılı içerisinde doğalgaz arzı sağlanacağını belirtmişti.

BOTAŞ Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanlığımızın talimatları ile BOTAŞ Genel Müdürlüğü olarak, Kahramanmaraş ili Afşin, Elbistan, Pazarcık, Çağlayancerit ve Göksun İlçelerine doğalgaz arzının sağlanması için çalışmaları başlatmış bulunmaktayız. Bu minvalde belirtilen tarihlerde doğalgaz arzı sağlanmış olacaktır.”

Editör: Haber Merkezi