Afşin-­Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesi kapsamında Afşin'de doğalgaz çeklik boru ve polietilen boru hattı döşeme çalışmaları hızla devam ediyor.

Boru Hatları ile Petrol Taşıma A.Ş. (BOTAŞ) tarafından 2015 yılında ihalesi yapılan, Afşin-­Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesi kapsamında şehir içi doğalgaz dağıtım işini üstlenen Arsan Maraş Doğalgaz A.Ş. (ARMADAŞ) ekipleri Seferhoca Caddesinde doğalgaz çelik boru hattı döşemesine başladı.

Seferhoca Caddesinde çelik boru hattı çalışmaları kapsamında ARMADAŞ ekipleri çarşı içine bağlantı yapacak.

Doğalgaz hat döşemesi çalışmasında kısa bir zaman içerisinde,14 km polietilen ana şebeke hattı döşemesi, 4 km ana taşıyıcı 8 inç ve 6 inçlik çelik hat döşemesi yapıldı.

ARMADAŞ ekiplerinin verdiği bilgilere göre,  bu yıl Afşinbey Mahallesi,  Yeşil Evler mevkisindeki evlere servis hatları çalışması önümüzdeki günlerde başlanılacağını ve kısa bir zaman içerisinde mahalledeki evlere doğalgazın verileceği açıklaması yapıldı.

Hava şartları el verdiği sürece doğalgaz çalışması durmadan devam edeceğini belirten ARMADAŞ ekipleri, Afşin'e en kısa zamanda doğalgazı verebilmek için çalışmalar yaptıklarını söylediler.

Editör: Haber Merkezi