Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşin'in en önemli kamu yatırımlarından biri olan Afşin-Elbistan-Divriği Doğalgaz Boru Hattı Afşin şehir içi çalışmalarının hızlı bir şekilde ilerlediğini söyledi.

Kış mevsiminde de şehir içi boru döşeme çalışmalarının sürdürüldüğünü ifade eden Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Afşinbey Mahallesinden başlayarak Hükümet Konağı civarındaki kesimlere 1 veya 2 ay içerisinde doğalgazın ulaşabileceğini belirtti.

Doğalgazın daha sağlıklı ve çevre dostu bir enerji kaynağı olduğunu aktaran Budan,"2017 yılında başlayan doğalgaz çalışmaları Afşin ve Elbistan ilçelerimizde eş zamanlı olarak sürüyor. Doğalgaz Afşin'e, Elbistan’a aynı zamanda A ve B Termik Santrallerimize doğalgaz ulaşacak. Kahramanmaraş içerisindeki dağıtım firması ARMADAŞ şirketi aynı zamanda alt yapıyı gerekli boru döşemeleri ve gazın hanelere ulaştırması noktasında alt yapı çalışmalarında son sürat ilerliyor." dedi.

Doğalgazın vatandaşların ekonomisine çok ciddi katkı sağlayacağını ifade eden Budan, "Bu yıl kış mevsiminin de normalin altında yağışlı geçmesi nedeniyle çalışmalar kış mevsiminden çok etkilenmedi. Bununda artısıyla diyelim çalışmalar devam ediyor. Şuan içerisinde bulunduğumuz Hükümet Konağımızda Afşinbey Mahallesi bu yıl içerisinde inşallah doğalgaza kavuşacak. Mart ayından itibaren borusu iletilmiş kutusu bağlanmış abonelikler alıp vatandaşlar doğalgaza ulaşabilecekler. Tabi doğalgazımız hem ekonomik anlamda artı bizim için daha önemlisi hava kirliliği ve havayı kirletmemesi, katı yakıtlara göre daha temiz bir havada insanlarımızın yaşaması için çok önemli. Sadece gazın ulaşması yeterli değil, önemli olan Afşinli hemşehrilerimizin de bu doğalgaza teveccüh gösterip kendi ekonomileri için hem de ilçemizde hava kirliliğinin en aza indirilmesi için aboneliklerini bir an önce yapıp dönüşümlerinin de şimdiden hazırlıklarına başlanması hem temiz hem ekonomik olan bu yakıtı konforlu bir şekilde kullanmalı. Bizler Afşin Kaymakamlığı olarak tüm kamu ve kurumlarda gerekli çalışmalarımızı başlatacağız Bu önemli ve güzel hizmetin ilçemize hayırlı olmasını temenni ediyorum" açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi