Afşin ve Elbistan'ın uzun yıllardan bu yana hayalini kurduğu, hem çevreci hem de daha ekonomik bir seçenek olan doğalgaz hizmetine resmen kavuştu. Elbistan'da, Afşin ve Elbistan'a ilk doğalgazın verilmesi adına tören düzenlenerek, doğalgaz meşalesi yakıldı.

2015 yılı Mayıs ayında dönemin Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ve o dönemde AK Parti Grup Başkanvekili olan Mahir Ünal tarafından imzalanan Afşin-Elbistan-Divriği doğalgaz boru hattı çalışmaları kapsamında, 3 yıl sonra Afşin'de konutlara ve işyerlerine verilmeye başladı.

2017 yılı sonunda başlayan şehir içi şebeke döşeme çalışmalarının tamamlandığı bölgelerdeki 7 bin 500 konuta doğalgaz ulaştırıldı. Afşin'de ilk etapta Afşinbey Mahallesi, Kale Mahallesi, Yeşilyurt Mahallesi, Efsus Turan Mahallesi Pınarbaşı Mahallesinde servis kutusu bırakılan her konutta doğalgaz kullanabilecek.

Doğalgaz veriliş törenine katılan AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Afşin ve Elbistan ilçelerine doğalgaz verilmesine ilişkin, "Bugün çok eski bir hayalin gerçekleşmesi nedeniyle Allah'a şükrediyoruz." dedi.

Afşin ve Elbistan'ın doğalgaza kavuşmasının hayalleri olduğuna işaret eden Ünal, Afşin ve Elbistan'ın hava kirliliğinin tek çözümünün doğalgaz olduğunu belirtti.

Ünal, "Bugün çok eski bir hayalin gerçekleşmesi nedeniyle Allah'a şükrediyoruz. AK Parti olarak yaptığımız şeyler için hiçbir zaman "Biz yaptık" demedik, 'Allah nasip etti.' dedik." ifadesini kullandı.

Sadece Elbistan'a değil aynı zamanda Afşin'e de doğalgaz verilmesinin mutluluğunu yaşadıklarını anlatan Ünal, "Aynı zamanda termik santralin ilk ateşlemesinin fuel oil ile değil de doğalgazla yapılmasının da çevre açısından çok önemli olduğunu biliyoruz." diye konuştu.

Afşin ve Elbistan'a doğalgaza kavuşması için çok gayret gösterdiklerini dile getiren Ünal, "Doğalgaz, bizim çok eski hayalimizdi. Afşin ve Elbistan’ın hava kirliliğinin tek bir çözümü vardı o da doğalgazdı. Özellikle Elbistan’ın kışın adeta yaşanmaz hale gelen ve özellikle kalitesiz kömür kullanımından da kaynaklanan ciddi bir hava kirliliği vardı. İki ilçemizde de kış aylarında çocuklarımız adeta zehir soluyorlardı. Olmazsa olmazımız doğalgazdı. Bugün bu hayalimiz gerçekleşiyor olduğu için Allah’a hamdolsun. Biz, gayret gösteririz, çaba sarf ederiz, o yolda bulunuruz Allah da bize nasip eder. Afşin’imiz ve termik santralin ilk ateşlemesi için de büyük önemi var. Allah bize çok şey nasip etti” diye konuştu.

"Dünyaya nasıl Cumhurbaşkanı olunur onu da gösterdi"

"Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, hiçbir makamın dönüştüremediği ama geldiği bütün makamları değiştirmiş ve dönüştürmüş bir liderdir. Cumhurbaşkanı Erdoğan her yönüyle örnek alınacak bir lider." diyen Ünal, şöyle konuştu:

"Cumhurbaşkanımız, Başbakan oldu, nasıl Başbakan olunur gösterdi. Cumhurbaşkanı oldu. 'Ben düşündüğünüz Cumhurbaşkanı gibi olmayacağım. Beni millet seçti ben milletin Cumhurbaşkanı olacağım.' dedi, değil Türkiye'ye dünyaya nasıl Cumhurbaşkanı olunur, onu da gösterdi. O yüzden önümüzde herkes için örnek bir şahsiyet var. 'Ben ilçe başkanı oldum, belediye başkanı oldum, milletvekili oldum, genel başkan yardımcısı oldum.' değil, 'Ben milletin adamı oldum, milletin hizmetkârı oldum.' demek gerekiyor. Çünkü bu görevleri bize millet veriyor. Milletle beraberken millet bize ne derse desin başımıza koymamız gerekiyor. Çünkü söz de karar da milletindir."

“İki ilçemizin yaşam kalitesi artacak”

Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan da, doğalgazın iki ilçenin de yaşam kalitesini artıracağını belirterek, “Elbistan’ımızın yaşam kalitesini önemli ölçüde arttıracak, daha yaşanabilir bir ortam hazırlayacak, daha iyi bir çevre sunacak bu faaliyetin icra edilip bitmiş olmasının, doğalgazın ilçemizle buluşmuş olmasının mutluluğunu burada hep beraber yaşıyoruz. Hükümetimize teşekkür ediyoruz. Elbistan’ımızın yetiştirdiği Bakanımızın bu konuda öncülük yaparak, Büyükşehir Belediyemiz başta olmak üzere diğer bileşenlerle beraber el ele vererek böyle bir hizmeti iki ilçemize, insanlarımıza sundular. Güzel insanlarımız her türlü hizmetin en iyisine layık. Cumhurbaşkanımızın Recep Tayyip Erdoğan'ın, ilçelerimizin, şehirlerimizin bu medeniyetlerinin ihya edilmesi ve bu şehirlerimizde yaşayan insanlarımıza daha iyi hizmet sunulması için seferberlik iklimini ve ruhunu ortaya koymuştur. Bizim bütün birimlerimiz ve kamu servislerimiz bu anlamda seferberdir. Buradan ilçemize verilen bu güzel hizmet için bütün emeği geçenlere teşekkür ediyorum ve hayırlı uğurlu olmasını diliyorum” dedi.



Afşin ve Elbistan'da yaşatan vatandaşların doğalgaz hizmetine kavuştuğunu dile getiren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, doğalgaz çalışması nedeniyle bozulan yolların 2019 yılından itibaren asfaltla kaplanacağını söyledi.

Başkan Erkoç, şöyle konuştu:

“Doğalgaz hattının belli test süresi var. Test yapılmadan üstünün kapatılması çok sıkıntılı. Biz bunu takip ediyoruz. Bundan dolayı testler yapılamadığı zaman kapatılması uzuyor. 2019’da yama yapılan yerlerin hepsinin üzerine kaplama asfalt yapacağız. 5-6 cm asfalt dökeceğiz. En doğru halde yapılsın, insan hayatına mal olmasın diye de tüm denetimlerimizi yapıyoruz. Afşin'imize, Elbistan’ımıza doğalgazı hayırlı uğurlu olsun.”

“16 bin 500 konuta doğalgaz ulaştı”

 Doğalgaz veriliş töreninin açılış konuşmasını yapan Armadaş Bölge Müdürü Cihangir Turan, “İki ilçemize 145 bin metre polietilen hat, 34 bin metre çelik hat, toplam 179 bin metre doğalgaz hattı imalatı yapmış bulunmaktayız. Yapmış olduğumuz yatırımlarla Afşin’de 7 bin 500, Elbistan’da ise 9 bin konut olmak üzere her iki ilçede toplam 16 bin 500 konuta doğalgaz ulaşmış vaziyettedir. Her iki ilçemizde 16 bin 500 konut gerekli prosedürlerini yerine getirmek şartıyla gaz kullanabilecek durumdadırlar. Bundan sonraki dönemde vatandaşlarımıza daha çevreci ve daha konforlu bir hayat sunmak için doğalgazlı yaşamda mutluluk ve sağlık dolu günler dilerim” ifadelerini kullandı.

Konuşmaların ardından dua edildi ve doğalgazın ilk meşalesi yakıldı.

Elbistan ve Afşin ilçelerinin doğalgaza kavuşması ve gazın istasyonlardan abonelere aktarılması ile ilk meşalenin yakılması amacıyla düzenlenen törene, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Kahramanmaraş Valisi Vahdettin Özkan, AK Parti Kahramanmaraş Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Mehmet Cihat Sezal, İmran Kılıç ve Habibe Öçal ile Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, Elbistan Kaymakamı Özkan Demir, AK Parti Elbistan İlçe Başkanı Hasan Sungur, Ekinözü Belediye Başkanı Nursi Çeleğen, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Ak Parti Afşin İlçe Başkanı İsmail Safi, kurum amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Editör: Haber Merkezi