Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 77. Yönetim Kurulu Toplantısı Kahramanmaraş'ta yapıldı.

Kahramanmaraş Valisi ve DOĞAKA Yönetim Kurulu Başkanı Vahdettin Özkan, valilikte düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, 2017 çalışma programı revizyonuyla ilgili bilgilendirme yapılacağını söyledi.

Ajansının devam eden projelerle ilgili çalışmalarının sürdüğünü hatırlatan Özkan, şunları söyledi:

"DOĞAKA Güdümlü Proje Desteği kapsamındaki Göksun ile Dörtyol Soğuk Hava Deposu projelerinin değerlendirilmesinde son aşamaya gelinmiştir. Göksun Soğuk Hava Deposu'nun ardından Dörtyol Soğuk Deposu Projesi, Kalkınma Bakanlığına iletilecek. Her iki projenin uygulanmasına 2017'de başlanması hedeflenmektedir."

Ulusal kaynakların üzerinden bölgeye pay kazandırmayı amaçladıklarını ifade eden Özkan, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu konuda ajansta yeni bir çalışma birimi oluşturuldu. Halen 6 proje üzerinde çalışmalara devam edilmektedir. 2017 yılında başvuruları tamamlanacak 6 projenin toplam değeri yaklaşık 18 milyon avrodur. Bunun yanı sıra bölgemizdeki diğer kurum ve kuruluşlarca hazırlanan projelere de teknik destek ve danışmanlık hizmeti sağlanmaktadır."

Toplantıya, Hatay Valisi Erdal Ata, Osmaniye Valisi Kerem Al, Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç, Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş ve DOĞAKA Genel Sekreteri Onur Yıldız ile diğer ilgililer katıldı. 

Editör: Haber Merkezi