Doğu Akdeniz Kalkınma Ajansı'nın (DOĞAKA) 50. Yönetim Kurulu Toplantısı için Afşin'e gelen heyet, Eshab-ı Kehf Külliyesi'ni ziyaret etti. Hatay Valisi Lekesiz: "Ehab-ı Kehf'ten çok etkilendiğimizi söylemek istiyorum" dedi.
Geziye, Kahramanmaraş Valisi Şükrü Kocatepe, Kahramanmaraş Belediye Başkanı Mustafa Poyraz, Antakya Belediye Başkanı Lütfü Yavaş, İl Emniyet Müdürü Metin Aşık, İl Jandarma Alay Komutanı Coşkun Doğan, Elbistan, Afşin, Ekinözü ve Göksun ilçelerinin kaymakamları, Elbistan Garnizon Komutanı İbrahim Yazıcı, Afşin Belediye Başkanı Fazlı Aydoğan, Elbistan Belediye Başkanı Durmuş Küçük, ile diğer ilgililer katıldı.
Afşin Belediyesi Rehberi Ramazan Kıraç, ziyaretçilere Afşin Eshab-ı Kehf Külliyesi hakkında geniş bilgi verdi.  Hatay Valisi Celalettin Lekesiz, ziyarette yaptığı açıklamada, ilk defa ziyaret ettiği Eshab-ı Kehf Külliyesi'nin atmosferinden etkilendiğini söyledi.
Afşin'de Uluslararası Eshab-ı Kehf Sempozyumu'nun yapılacağını anımsatan Lekesiz, şunları kaydetti: " Sayın Valimizle Eshab-ı Kehf ile ilgili uluslararası bir sempozyumla yapılacağını hususunda bize de davetiye gönderilmesiyle birlikte buradan ciddi anlamda haberdar olduk. Şuanda sempozyumun yapıldığı yeri geziyoruz ve inceliyoruz. Gerçekten insanlığın ortak tarihine doğru, inançların ortak tarihine doğru adeta bir yolculuk yaptık, çok etkileyici. Ehab-ı Kehf'ten çok etkilendiğimizi söylemek istiyorum. Eshab-ı Kehf'i bizlere anlatan Rehber arkadaşımıza da çok teşekkür ediyorum."
Editör: Haber Merkezi