Kahramanmaraş’ta kadın sivil toplum örgütleri ve sivil toplum örgütlerinin kadın temsilcileri, evlatlarını terör örgütünün elinden kurtarabilmek için oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine basın açıklamasıyla destek verdi.

Kahramanmaraş'ta, sivil toplum örgütlerinin üyeleri, evlatlarını terör örgütünün elinden kurtarabilmek için oturma eylemi yapan Diyarbakır annelerine destek amacıyla Demokrasi Meydanı'nda bir araya geldi.

Ellerinde, "Türkiye annelerin yanında", "Çocuklarımızı istiyoruz", "Anaların yanında, PKK'nın karşısındayız", "Diyarbakır annelerinin sessiz çığlığını destekliyoruz", "Anneler teröre baş kaldırıyor" ve "Terörü anneler bitirecek" dövizlerini taşıyan kadınlar, "Hacire Ana'nın Sesi Olmaya Geldik" pankartını açtı.

Grup adına açıklama yapan Avukat Zeynep Kahveci, annelerin Diyarbakır'da başlattığı onurlu direnişe destek olmak istediklerini, bu direnişin de teröre en büyük darbeyi vuracak iradeyi ortaya koyduğuna yürekten inandıklarını ifade ederek "Bizler Edirne'den Kars'a, tek yürek olmuş kadınlar ve anneler olarak anne acısının etiketi olmaz diyor, yerel, ulusal ve uluslararası kamuoyunu Diyarbakır'daki annelerin yanlarında olmaya davet ediyoruz." dedi. 

Editör: Haber Merkezi