İstanbul’un Sarıyer ilçesinde düzenlenen terör operasyonu sırasında yaralanan ve tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybeden Dilek Doğan, Afşin’e bağlı Türkçayırı Mahallesi’nde defnedildi.

Dilek Doğan için, önce Sarıyer ilçesinde Armutlu Boğaziçi'nde bulunan Cemevi'nde tören düzenlendi. Buradaki törenin ardından defnedilmek için Afşin’e getirilen Doğan için ailesi ve sevenleri tarafından Türkçayırı Cemevi’nde tören düzenlendi.

Tören sırasında bir süre slogan atılarak Dilek Doğan'ın fotoğrafının bulunduğu poster açıldı. Doğan'ın üzerinde karanfiller ve fotoğrafının bulunduğu tabutu, siyah kıyafet giyen kadınların omzunda dedesi Mehmet Doğan'ın evinde helallik alındıktan sonra cemevine getirildi.  Dilek Doğan'ın ailesi ve sevenleri tabutun başında gözyaşı döktü. Bu sırada törene katılan bazı kişilerin fenalaşarak baygınlık geçirdiği görüldü. Yapılan törenin ardından kortej eşliğinde omuzlarda taşınan cenaze, Doğan'ın aile mezarlığına götürüldü.

Doğan'ın yazmayla örtülen cenazesi kortej eşliğinde götürüldüğü  aile mezarlığına defnedildi.

Cenaze törenine, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eşi Selvi Kılıçdaroğlu ile birlikte CHP Kahramanmaraş İl Başkanı Esat Şengül, CHP Afşin İlçe Başkanı Hüseyin Sınır da katılarak, Doğan'ın babası Metin, annesi Aysel, ağabeyi Emrah Doğan ve yakınlarına taziyelerini iletti.

Bu arada, jandarma ekipleri, mahalle girişinde güvenlik önlemi aldı.

Editör: Haber Merkezi