‘12 Mayıs Hemşireler Günü’ Afşin Devlet Hastanesinde hemşireler ve hastane yönetiminin katılımıyla coşku içinde kutlandı. Kutlama programında emekli olan hemşirelere plaket verildi.

Afşin Devlet Hastanesinde yemekhanesinde düzenlenen Hemşireler günü kutlamada programında konuşan Hastane Yöneticisi Başhekim Dr. İsmail Çelik, hemşirelik mesleğinin fedakarlık ve sevgi isteyen bir meslek olduğu söyledi.

“Hastanemizin tüm birimlerinde, sağlık kurumlarında emeği geçen mesai arkadaşlarıma  devletimiz ve milletimiz adına teşekkür ediyorum” diyen Başhekim Çelik, "Bu özel günde sağlık kurumlarının fedakar emektarları, güzel yüzleri olan hemşirelerimizin, hemşireler günün kutluyorum başarılı ve sağlık dolu uzun ömürler diliyorum." dedi.

Hemşire ve ebelerin kutsal bir görevi yerine getirdiklerini aktaran Çelik, şunları kaydetti:

"Hemşirelik, insan sevgisiyle dolu, şefkatle, sabırla yapılan kutsal ve onurlu bir meslektir. Çünkü hemşirelik de hekimlik gibi insan hayatının ve insana hizmet etmenin kutsallığına inanarak; zor çalışma şartlarında sevgi, sabır ve hoşgörü ile yapılan ender mesleklerdendir. Hemşirelerimiz toplumum gelişmesi ve insanlığın daha iyiye, güzele doğru gitmesinde de önemli toplumsal görevler üstlenmiş durumdadırlar. Sağlığımıza değer katan tüm Hemşire arkadaşlarımın "Hemşireler Gününü" kutlar, başarılarının daim olmasını dilerim."

Hemşirelere plaketini veren Başhekim Çelik, Hastanemizde uzun yıllar emek vermiş emekli olmuş ve olacak olan arkadaşlara da teşekkür ederek sözlerini tamamladı.

Afşin Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice Topaktaş ise, "Hemşirelik mesleği hasta olan insanlara, muhtaç olan insanlara yardım etmek demektir.  Temelin sevgi ve saygı yatar kuruma hizmet vermiş olan hemşirelerimize öz verili bir şekilde çalıştıklarından dolayı çok teşekkür ediyorum."diye konuştu.

Afşin Devlet Hastanesi İdari ve Mali Müdürü Burak Noyan Binboğa, ise şu ifadelere yer verdi:

“ Afşin Devlet Hastanemizde gece gündüz demeden sağlık hizmetinin olmazsa olmazı hemşireler gününü kutluyoruz. Özünde insan sevgisi barındıran, çok özel ve saygın bir meslek olan hemşireliğin, teknolojik gelişmelere rağmen değerini hiçbir zaman kaybetmeyecek. 30 yıl hastanemize ve vatandaşlarımıza hizmet eden hemşirelerimize teşekkür ediyorum. Yeni göreve başlayan ve mesleğinin baharını yaşan hemşire ve sağlık çalışanlarımıza başarılar diliyorum”

Konuşmaların ardından Afşin Devlet Hastanesinde emekli olan İdari Memur Birgül Şahin, Hemşire Ümmühani Ertekin ve Röntgen Teknisyeni Sultan Mert’e, Afşin Devlet Hastanesi Başhekimi Dr. İsmail Çelik, Afşin Devlet Hastanesi Sağlık Bakım Hizmetleri Müdürü Hatice Topaktaş ve Afşin Devlet Hastanesi İdari ve Mali Müdürü Burak Noyan Binboğa tarafından teşekkür plaketi takdim edildi.

Editör: Haber Merkezi