Kahramanmaraş Büyükşehir Gazeteciler Cemiyeti (KMBGC) Başkanı Arslan Deveboynu, 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı nedeniyle bir mesaj yayımladı.

Başkan Deveboynu yayımladığı mesajda, basının, insan hakları ve demokratik yaşamın olmazsa olmaz temel yapı taşlarından olduğunu söyledi.

Deveboynu yaptığı yazılı açıklamada şu ifadeleri kullandı, “Bilindiği gibi, 24 Temmuz 1908’de 2. Meşrutiyet’in ilan edilmesi ve 25 Temmuz 1908’de çıkan gazetelerin sansürsüz yayımlanmasından bu yana 24 Temmuz tarihi, Gazeteciler ve Basın Bayramı olarak kutlanmaktadır. Toplumun vaktinde ve doğru bilgilendirilmesi ve aydınlatılmasında basına çok büyük görevler düşmektedir. Bu kapsamda Kahramanmaraş basınımız doğru, güvenilir, nitelikli ve objektif haberleriyle daima toplumun beğenisini kazanmıştır. Toplumsal değerlerimize saygıyı, kişi hak ve özgürlüklerini koruyup gözetmeyi temel görev sayarak halkımızın doğru bir şekilde vaktinde haber alma ihtiyacını sağlayan basın mensupları ve kuruluşlarının bu önemli günlerini canı gönülden tebrik ederim. Basınımız, ülkemizdeki ve dünyadaki gelişmeleri doğru, tarafsız ve hızlı bir şekilde kamuoyunun bilgisine sunarak, toplumu aydınlatarak, görev ve sorumluluğu yerine getirmektedirler. Bu vesileyle, doğru, tarafsız ve ilkeli yayınlarıyla, mesai mefhumu tanımadan milletimize hizmet eden yazılı ve görsel basın yayın kuruluşlarında görev yapan tüm basın çalışanlarının 24 Temmuz Gazeteciler Günü ve Basın Bayramı’nı tebrik eder, çalışmalarından üstün başarılar dilerim.”

Editör: Haber Merkezi