Tüm ülke genelinde olduğu gibi Kahramanmaraş’ta da Demokrasi nöbeti devam ederken, Kahramanmaraş’ta engelliler de evlerinde demokrasi nöbeti tutuyor.

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı Engelliler Şube Müdürlüğüne kayıtlı Koç ailesinin engelli oğulları demokrasi nöbetine evlerinde devam ediyor.

Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Züver Çetinkaya’nın evlerinde ziyaret ettiği Mehmet ve Ahmet Koç kardeşler, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan sevgisini dile getirirken, demokrasi nöbetini de evlerinde tuttuklarını ifade ettiler.

Sultan ve Ahmet Koç çiftinin 1973 doğumlu oğulları yüzde 92 Zihinsel engelli Mehmet Koç ile kardeşi 1977 doğumlu yüzde 92 engelli Ahmet Koç hasta yataklarında demokrasi nöbeti tutarken, ablaları 1955 doğumlu Zeliha Cenneter onların yerine her gün demokrasi meydanında nöbet tutuyor.

Genel Sekreter Yardımcısı Çetinkaya’nın kendilerini ziyaret etmesinden memnun olduklarını ifade eden Sultan ve Ahmet Koç çifti: “4 erkek, 5 kız olmak üzere dokuz çocuğumuz var. 8. ve 9. Çocuklarımız yüzde 92 engelli. Oğlumuz Ahmet 1 yaşında menenjit hastalığına yakalandı ve atlatamayınca yatağa mahkûm oldu. Ağbisi Mehmet ise doğuştan zihinsel engelli. Bunları bu şekilde evde tek başlarına bırakamıyoruz. Kendileri ile sürekli ilgilenmek zorundayız. Evde onlarla birlikte demokrasi nöbeti tutuyoruz. Ablaları Zeliha ise her gün kardeşleri adına da demokrasi nöbeti tutuyor. Çocuklarımızın tek istekleri var. Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ı görmek. Onların bu arzularını Sayın Cumhurbaşkanımızın resimleri ile geçiştirmeye çalışıyoruz” diye konuştular.

İkisi de yüzde 92 engelli olan Mehmet ve Ahmet Koç kardeşler, engelli olmalarına rağmen vatana ve demokrasiye sahip çıkmak adına nöbetlerine evde devam ettiklerini belirterek, vatan uğruna hiç düşünmeden seve seve can vereceklerini ifade ettiler.

Engelli kardeşler: “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan emretmiş. Biz gerekirse ömür boyu da nöbet tutarız. Sayın Cumhurbaşkanımızı görmeyi çok arzu ediyoruz. Onu çok seviyoruz. Allah başımızdan eksik etmesin” diye konuşarak Cumhurbaşkanı Erdoğan’a olan sevgilerini aktardılar.
Editör: Haber Merkezi