İstanbul'daki kalkışmayı yönetenlerden Kurmay Albay Uzay Şahin'e henüz ulaşılamadığı ortaya çıktı.

Türkiye'de 'de darbe teşebbüsünde bulunan FETÖ ile ilişikli rütbeliler arasında yer alan ve ismi Whatsapp yazışmalarında dikkat çeken 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı da olan Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin hakkında, gözaltı kararı çıkarılmıştı. Şahin tüm aramalara rağmen bulunamadı. 

Darbe girişiminde bulunan rütbelilerin yaptıkları mesajlaşma görüşmelerinde adı geçen Gaziantep'te konuşlu 5'inci Zırhlı Tugay Komutan Yardımcısı da olan Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin her yerde aranıyor.

Kahramanmaraş'taki Gazi Kışlası'na polisler eşliğinde gelen Cumhuriyet Savcıları, 5'inci Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Murat Soysal'ın da yardımcısı olan Kahramanmaraş Garnizon Komutanı Kurmay Albay Uzay Şahin'in odası ile kışla içerisinde yer alan konutunda arama yaptı. Aslen Muş nüfusuna kayıtlı olan Kurmay Albay Şahin'in yıllık izinde olduğu, eşi Sevgi Şahin ve 4 çocuğuyla İstanbul'a gittiği öğrenilirken, odası ile evinde bazı evraklara incelenmek üzere el konulmuştu.

WHATSAPP GÖRÜŞMELERİ YAKALANMIŞTI

Albay Uzay Şahin, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın yürüttüğü FETÖ’nün darbe girişimiyle ilgili soruşturma dosyasında FETÖ’nün darbe ekibinin ‘WhatsApp’ görüşmelerinde ve İstanbul'daki kalkışmayı idare edenlerin başında yer alıyor.
Editör: Haber Merkezi