Efsus Turan Mahallesi Muhtarı Danyal Alkılınç, Ertuğrul Gazi İlkokulunda öğrencilere, muhtarlık mesleği hakkında bilgi verdi.

Hayat Bilgisi dersi kapsamında mahallesinde bulunan okula davet edilen Muhtar Alkılınç, sınıfları tek tek ziyaret ederek muhtarlık görevleri hakkında öğrencilere bilgilendirmede bulundu.

Okulun 3 ve 4. sınıf öğrencileriyle gerçekleştirdiği söyleşiden oldukça mutlu olduğunu ifade eden muhtar Alkılınç, "Öğrencilerle çok güzel bir diyaloğumuz oluştu. Onlara muhtarlık seçiminin nasıl yapıldığını, görevlerimizi anlattık. Her mahallede bir muhtar olduğunu söyledik. Anlattıklarımız çok hoşlarına gitti" dedi.

Alkılınç, “Efsus Turan Mahallesinde bulunan ilçemizin en fazla öğrenciye sahip ilkokulu olan Ertuğrul Gazi İlkokulu 3.sınıf öğretmeni Menderes Terzi’nin daveti üzerine okulumuzu ziyaret ettik. 3 ve 4. sınıflara yerel yönetimler, mahalle muhtarı görev ve sorumlulukları ile ilgili bilgi verdik. Öğrencilerimizden çok güzel sorular geldi, sorulara cevap verdik. Okulumuz öğretmenlerimiz ve tüm öğretmenlerimize, okul müdürü ve müdür yardımcılarımıza, tüm personele samimi ve güler yüzlü ev sahipliği için teşekkür ederim. Mahalle muhtarı olarak okulumuzun her zaman yanındayım. Tüm öğrencilere başarılar diliyorum.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi