Doğalgaz Çalışmaları Devam Ediyor

Afşin-­Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesi kapsamında Afşin'de doğalgaz çeklik boru ve polietilen boru hattı döşeme çalışmaları hızla devam ediyor.

2015 yılında ihalesi yapılan, Afşin-­Elbistan ve Divriği Doğalgaz Boru Hattı Projesi için şehir içi doğalgaz dağıtım işini üstlenen firmanın ekipleri, Afşin’deki dağıtım hattı çalışmaları kapsamında Atatürk Caddesinde çelik boru döşemesi yapıyor.

ARMADAŞ Kontrol Mühendisi Mustafa Cihan, Asri Mezarlığı karşısında çelik boru döşeme çalışmalarına başlayan çalışmalarının hızlı bir şekilde devam ettiğini belirterek, Atatürk Caddesinde kazı takibi, boruların indirilmesi, boruların izolasyonu ve boruların film kaynağı takibini yaptığını söyledi.

Cihan, “Şuanda Atatürk Caddesindeyiz.6 inçlik boru döşeme çalışmaları başladı. Bu çalışma Garanti Bankası önüne kadar devam edecek. Oradan Öğretmen evini takip ederek Afşinbey Mahallesi Yeşil Evler mevkiine kadar gidecek. Bu hattımız 6 inçlik şerit boru hattı üzerinde kuruluyor. Biz servis boru hattı da çekiyoruz. Bu borular ise 125 inçlik o'trem hattı. Bu borular döşendikten sonra inşallah evlere dağıtım yapacağız. “açıklamasında bulundu.

Büyükşehir Belediyesi alt yapı koordinasyon merkezi kuzey ilçeler sorumlusu Bektaş Mercimek ise, ARMADAŞ firmasıyla koordineli bir şekilde çalışma yaptıklarını belirterek, bozulan, kırılan ve kesilen yerlerin Büyükşehir Belediyesi tarafından bakım ve onarım yapılacağını söyledi.

Mercimek, “Afşin’de ve il genelinde yapılan tüm çalışmalarda yani kazım aşamasından tutunda yapım aşamasına getirme sürecine kadar tamamen bizim kontrolümüz altında. Afşin’de yapmış olduğumuz doğalgaz çalışması da aynı şekilde bozulan kırılan kesilen yerlerin onarım ve bakımını Büyükşehir Belediyesi alt yapı koordinasyon merkezi olarak yapıyoruz. Kazılması, iş güvenliği ve kazılan yerlerin kapatılması gibi çalışmalarını ekip halinde çalışarak tamamlıyoruz. Bu aşamada ARMADAŞ Firmamızla koordineli bir şekilde çalışma sürdürüyoruz. Afşin’imize doğal gazın gelmesi sürecinde üzerimize düşeni fazlasıyla yapacağız. Doğal gazın geliş sürecinde bizlerde takip aşamasındayız ve Afşin’imize hayırlı olmasını diliyoruz. “dedi.

Editör: Haber Merkezi