18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla Dağlıca Şehit Hakan Çil İlk ve Ortaokulu'nda etkinlik düzenlendi.

Dağlıca mahallesinde düzenlenen programa, Şehit Hakan Çil İlk ve Ortaokulu'na ismi verilen Dağlıcalı Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Çil ‘in Osmaniye ve Hatay’da yaşayan ailesi başta olmak üzere çok sayıda vatandaş katıldı.

Dağlıca Şehit Hakan Çil İlk-Ortaokulunda gerçekleştirilen program, Okul Müdürü Ömer Şener'in açılış konuşması ile başladı.

Törende konuşan Okul Müdürü Ömer Şener, "18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri anma günü münasebetiyle düzenlemiş olduğumuz programa katılan Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Hakan Çil ‘in ailesine, ve kıymetli misafilerimize saygılarımı sunuyorum.Çanakkale Zaferi’nin 102. Yılında,Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, destan yazan Kahraman ecdadımızı minnetle yad ediyorum.Emanetiniz olan bu topraklar emin ellerdedir ve ebediyete kadar da canlarımız pahasına koruyacağız.Okulumuzda Adı yaşatılan Şehidimiz Jandarma Uzman Çavuş Hakan Çil’in ölmediğini bugün bu salonda yüzlerce öğrencimizin gözlerinde görüyorum.Vatan uğruna canını seve seve feda edecek ‘Hakan Çil’ler yetiştirmeye devam edeceğiz." dedi

Programda Şehit ailesi adına konuşan Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Çil’in abisi İsmail Çil ise;

Bugün Kardeşimin İsimin yaşatıldığı okulda, bu programda olmaktan şeref duyuyorum.18 Mart Çanakkale Zaferi’nin 102 yıldönümünde Kahraman Ecdadımızı minnetle yad ediyorum.Kardeşimin isminin memleketimizde bir eğitim yuvasına verilmesinden ayrıca bir gurur duyuyorum.Çünkü yeni Çnakkale ler yaşanmaması için; evlatlarımızın iyi bir eğitim almalarının çok önemli olduğunun farkındayız.Kardeşimin isminin yaşatıldığı bu eğitim yuvasının her zaman Yanında ve destekçisi olacağız" açıklamasında bulundu.

Programda Çanakkale Zaferi ile ilgili videolar, Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Çil’in anısına hazırlanan slayt gösterisi, Şiirler okundu.Şehit ailesi ve katılımcıların göz yaşlarına hakim olamadığı duygusal anlar yaşandı.

Program sonunda ise Okul Müdürü Ömer Şener tarafından Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Çil’in ailesi adına Şehit Babası İbrahim Çil’e plaket , Müdür Yardımcısı Kamuran Arık tarafından ise Türk Bayrağına sarılı Kuranı Kerim takdim edildi ve Şehit Jandarma Uzman Çavuş Hakan Çil’ in ailesi tarafından okulumuzda eğitim gören tüm öğrencilere çeşitli hediyeler dağıtıldı.

Törene, Dağlıca Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdürü Ramazan Kılınç, Dağlıca Çok Programlı Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Harun Kurt , Okul- Aile Birliği Başkanı Ahmet Dal, Şehit yakınları, öğrenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi