Cumhuriyet Bayramı törenleri, Kaymakamlık makamında Kaymakam Ali Edip Budan, Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir ve Afşin Belediye Başkanı Yardımcısı Nusret Karataş'ın tebrikleri kabulüyle başladı.
Tören daha sonra, Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü Spor Salonu'nda devam etti. Burada düzenlenen törende Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir ve Afşin Belediye Başkanı Yardımcısı Nusret Karataş, vatandaşlar ve öğrencilerin bayramını kutladı.

Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan Afşin Kaymakamı Ali Edip Budan, "Bugün, millet olarak istiklalimiz ve istikbalimiz için verdiğimiz son büyük mücadele olan Kurtuluş Savaşımızı zafere ulaştırmamızın ardından ilan ettiğimiz Cumhuriyetimizin 92. kuruluş yıl dönümüdür" dedi.

29 Ekim 1923'te ilan edilen Cumhuriyetin, 92. kuruluş yıl dönümü coşkusunun, millet olarak hep birlikte paylaşıldığını belirten Budan, "Cumhuriyetimizin 92 yıllık tarihi, milletimizin en zor şartlarda nasıl yeniden ayağa kalkabileceğini gösteren, geleceğimiz için bize umut veren, attığımız her adımda ders almamız gereken bir dönemdir. 600 yıllık bir cihan devletinin enkazı üzerinde yükselen genç Cumhuriyetimizi, Gazi Mustafa Kemal'in veciz bir şekilde ifade ettiği 'muasır medeniyet seviyesinin üzerine çıkarma' mücadelesini, ilk günkü heyecanla, azimle ve şevkle sürdürüyoruz" ifadesini kullandı.

Bugün, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin, sadece kendi vatandaşlarının değil, aynı zamanda bölgedeki ve dünyadaki tüm mağdurların, mazlumların, soydaş ve kardeş toplulukların da umut kaynağı olduğunu söyleyen Kaymakam Budan, şöyle devam etti:

" Ülkemizde zaman zaman yaşanan dış destekli terör olayları, cehalet vahşetleri ve Müslüman kardeşlerimizin bulunduğu ülkelerde yaşanan acılar hepimizi derinden üzmektedir. Ancak birlik ve beraberliğimizi koruyarak vatanımızı bölmeye, milletimizin bütünlünü bozmaya çalışan yapılara en uygun şekilde verilmiştir. Bugün, ülkemizde huzur ortamı bulunmaktadır. Ama terör ve vahşet odakları bunu bozmak için çalışmalarına devam etmektedir. Millet olarak her zaman uyanık olmalıyız. Dünya üzerinde ekonomik ve siyasi olayları iyi takip etmeli ve tedbirlerimizi ona göre almalıyız. Bağımsız ve özgürlük içinde yaşmak istiyorsak, birlik ve beraberliğimizi iyi korumalıyız.  Ülkemiz dünyanın sayılı ülkelerinden biri olmaya namzettir. Cumhuriyet siz değerli gençlerin çabalarıyla daha da güçlenecektir. Bizlere ve gelecek nesillere düşen en önemli görev iç ve dış tehditlere karşı duyarlı olmaktır. Bu anlamlı ve gururlu günümüzde, başta Ulu Önder Atatürk olmak üzere kurtuluş ve uygarlık mücadelesiyle Cumhuriyeti bize emanet edenlerle, tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle, minnetle ve şükranla anıyoruz”

Öğrenciler tarafından şiirlerin okunması, akrobasi gösterisi ve halk oyunları ekibinin gösterisiyle devam etkinlik, tören yürüyüşüyle son buldu.

Törene, Jandarma Yüzbaşı Mehmet Demir, Afşin Belediye Başkanı Yardımcısı Nusret Karataş, İlçe Emniyet Müdürü Sebahattin Poçulu, kurum amirleri, siyasi parti temsilcileri, sivil toplum örgütü temsilcileri ile öğrenciler katıldı.



Editör: Haber Merkezi