Afşin’de, Cumhuriyet Ortaokulu tarafından "4006 TÜBİTAK Bilim Fuarı" açıldı.

Milli Eğitim Bakanlığı ile TÜBİTAK arasında imzalanan “Eğitimde İşbirliği Protokolü” kapsamında  Cumhuriyet Ortaokulu tarafından açılan fuarda, çeşitli ders ve alanlardaki 80 proje sergilendi.

Açılış töreninde konuşma yapan Afşin İlçe Milli Eğitim Şube Müdürü Hasan Arslan, okullarda düzenlen TUBİTAK Bilim Fuarlarının öğrencilerin öğrenmelerine ve kendilerine güven duyma açısından faydalı olduğunu söyledi.

Şube Müdürü Arslan, konuşmasına şöyle devam etti:

“ Bu projeler genç dimağlarda, araştırma ruhunu inşallah güçlendirir, ileride çok daha güzel projelere temel oluşturur. Yaptıkları projeleri insanlar sunma ve onlara kabul ettirebilme olanağına sahip oluyorlar bu etikliklerde. Öğrencilerimizin ileride, ülkemize, vatanımıza ve milletimize yararlı projelerle karşımıza çıkacaklarına inanıyorum. Bilim fuarında emekleri bulunan öğretmen ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum”

TUBİTAK Bilim Fuarında öğrenciler tarafından hazırlanan 80’e yakın projenin olduğunu söyleyen Okul Müdürü Rıfat Köş, “ Milli Eğitim Bakanlığı ve TÜBİTAK tarafından imzalanan Eğitimde İşbirliği Protokolü kapsamında öğrencilerimizde, bilim kültürünün geliştirilmesi ve yaygınlaştırılması amacıyla okulumuzda bu fuarı düzenledik. Öğrencilerimiz, öğretmenlerimizin danışmanlığında, Türkçe, matematik, fen bilimleri, sosyal bilgiler, İngilizce, bilişim teknolojileri alanında 80’e yakın proje hazırladı. Projelerde emekleri olan bütün öğrencilerimize ve öğretmen arkadaşlarımıza teşekkür ediyorum” açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından, öğrenciler tarafından hazırlanan projeler sergilendi.

 

Editör: Haber Merkezi