2022 Yılı Yatırım Programı'nın Kabulü ve Uygulanmasına Dair Cumhurbaşkanı Kararı Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlandı.Cumhurbaşkanlığı 2022 Yılı Yatırım Programı’nda Afşin’deki sağlık ve tarım sektöründeki projeler için ayrılan kaynaklar belli oldu.

Resmi Gazete'de yayınlanan Cumhurbaşkanlığının 2022 Yılı Yatırım Programında yer alan 150 yataklı yeni Afşin Devlet Hastanesi, Karakuz Barajı ve Adatepe Barajı Sulama projesi için toplam 338 milyon 55 bin lira ödenek ayrıldı.

Programda, merkezi yönetim bütçesi kapsamındaki kuruluşlar, KİT, özelleştirme kapsamındaki kuruluşlar, döner sermayeli kuruluşlar ve sosyal güvenlik kuruluşlarının projeleri, dış proje kredisi kullanan büyükşehir belediyeleri ile diğer belediyeler tarafından gerçekleştirilecek yatırım projeleri yer aldı.

Proje bazında ödenek teklif ve tahsislerinde, devam eden projelerden en kısa sürede tamamlanabilecek projelere, yeni projelerde azami oranda seçici olunarak, ekonomik ve sosyal katkısı en yüksek ve acil hizmet ihtiyacını karşılayabilecek yatırımlara öncelik verildi.

2022 yılında kamu kurumları tarafından yürütülecek 3 bin 134 projeye toplam 184,3 milyar lira ödenek tahsis edildi.

2022 Yılı Yatırım Programı kapsamındaki 184,3 milyar liralık yatırım ödeneğinden en yüksek payı yüzde 27 ile ulaştırma ve haberleşme sektörü yatırımlarının aldığı görüldü. Eğitim yatırımlarının payı yüzde 13,3, enerji yatırımlarının payı yüzde 12,9, madencilik yatırımlarının payı yüzde 12,6, tarım yatırımlarının payı yüzde 10,1 ve sağlık yatırımlarının payı yüzde 9,3 oldu.

Cumhurbaşkanlığının 2022 yılı yatırım programında bölgedeki en büyük tarımsal sulama projelerinden biri olan Adatepe Barajı sulaması için 259 milyon liralık ödenek ayrıldı.

Adatepe Barajı sulama projesinin ödeneği, geçtiğimiz yıla göre 3 kata yakın arttı. Adatepe Barajı sulaması için 2022 yılında ayrılan ödenek miktarı 259 milyon liraya çıktı.

Yatırım programında, Hurman Çayı üzerine yapılacak ve 131 bin 740 dekar tarım arazisi suya kavuşturacak Karakuz Barajı’nın Barajı için 50 milyon lira bütçe ayrıldı.

Sağlık Bakanlığınca Afşin’e yapılacak 150 yataklı yeni Afşin Devlet Hastanesi için ise 29 milyon 550 bin lira bütçe ayrıldı.

Editör: Haber Merkezi