Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan AK Parti Kahramanmaraş milletvekili adaylarını tanıtarak fotoğraf çektirdi.

AK Parti seçim beyannamesinin açıklandığı törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm illerin milletvekili adaylarıyla toplu fotoğraf çektirdi. Kahramanmaraş milletvekili adayları da ilk kez görücüye çıkmış oldu.

24 Haziran seçimleri için milletvekili adayları listesini belirleyen AK Parti, seçim beyannamesini Ankara Arena'da düzenlenen törenle açıkladı. AK Parti seçim beyannamesinde eğitimden sağlığa, ulaşımdan dış politikaya kadar 146 ayrı proje yer alıyor Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, törende yaptığı konuşmada AK Parti'nin 360 sayfalık seçim beyannamesini özetledi.

Milletvekili adaylarının, milli iradenin temsilciliğine talip olarak kutlu yolculuğa çıktığını vurgulayan Erdoğan, şöyle devam etti:

"Ülkemize ve milletimize hizmet için hep beraber çıktığımız bu yolculuğu inşallah hayırlısıyla menziline ulaştıracağız. AK Parti 2002 Kasım'ından beri girdiği her seçimden birinci çıkmış bir partidir. Ancak bizim için bu yeterli değildir. Biz, aynı zamanda Mecliste ülkemizi hedeflerine ulaştırabilecek bir çoğunluğa sahip olmak için de mücadele ediyoruz."

"(Vakit Türkiye vaktidir) diyerek yola çıkıyoruz"

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 7 Haziran 2015'te yüzde 41 düzeyindeki oy oranına rağmen tarihlerinde ilk defa Mecliste çoğunluğu sağlayamadıkları bir seçim yaşadıklarını ifade etti.

"Biz, tek başımıza hükümet kuramadık ama diğer partiler de çoğunluğu sağlayıp milletimizin karşısına çıkamadılar." ifadesini kullanan Erdoğan, 1 Kasım 2015'te seçimlerin yenilendiğini ve yüzde 49,5 oy oranıyla AK Parti'nin tek başımıza iktidara geldiğini, 10 Ağustos 2014 cumhurbaşkanlığı seçiminde ve 16 Nisan halk oylamasında yüzde 52'lik oy oranlarına ulaştıklarını hatırlattı.

"Güçlü Meclis, güçlü hükümet, güçlü Türkiye" vurgulu seçim beyannamesini tanıtan Erdoğan, açıklanmasının ardından AK Parti listelerinden aday gösterilen 600 milletvekili adayını tanıtıldı.

İlk olarak Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanına AK Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal geldi. Daha sonra Ahmet Özdemir, Celalettin Güvenç, İmran Kılıç, Mehmet Cihat Sezal, Habibe Öçal, Türk İslam Karakoç,  Mehmet İlker Çitil ve son olarak AK Parti Kahramanmaraş İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici sahneye davet edildi.

Ünal: “Bugün Yeni Bir Başlangıç”

Toplantıda selamlama konuşması yapan AK Parti Sözcüsü ve Kahramanmaraş Milletvekili Mahir Ünal ise, "Bugün bizim için yeni bir başlangıç. Biz 2002 yılında yola çıkarken Cumhurbaşkanımız bir şey söylemişti, 'Türkiye'de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak' demişti. Geçtiğimiz 16 yıl Türkiye'de hiçbir şey eskisi gibi olmadı. 16 yılda bir diriliş gerçekleştirdik. Şimdi bir şahlanışın ve yükselişin eşiğindeyiz" dedi.
Fotoğraf çekiminin ardından Erdoğan, bazı vekiller ile ayaküstü sohbet etti.

Editör: Haber Merkezi