Cumhur İttifakı’nda yer alan AK Parti Afşin İlçe Teşkilatı ve Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Afşin İlçe Teşkilatı, ‘Büyük Katılım Şöleni’ programı düzenledi.

Afşin'in 66 mahallesinden bayrağını alarak Cumhur İttifakı Seçim Ofisi önündeki alanı dolduran binlerce vatandaş, Cumhur İttifakı Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven'e destek verdi.

Kötü hava koşullarına rağmen toplanan vatandaşlara teşekkür eden Afşin Belediye Başkanı ve Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Fatih Güven, hizmet dönemi süresince yapmış olduğu projeler hakkında bilgi verdi.

31 Mart'ın hesap günü olduğunu söyleyen Başkan Güven, " Bizler 5 yıl süresince hep halkımızın dualarını ve desteğini alarak Afşin'imize hizmet ettik. Göreve ilk başladığımızda 20 milyon lira bütçe geliri olan ama 60 milyon lira borcu olan bir belediyeyi teslim aldık. 25 milyon eski belediyenin, 35 milyonda kapanan belde belediyesinden kalan borç. İlk olarak belediyenin mali durumunu düzeltmek için çalışmalar yaptık. Şimdi 20 milyon lira gibi bir borcumuz kaldı. İnşallah gelecek dönem sıfıra çıkacağız. Belediye hizmetlerimiz her gün katlanarak devam ettirdik. Afşin'in 7 bin metrekare olan yeşil alanını 142 bin metrekareye çıkarttık. Yeşil çalışmalarımız devam ediyor. Tanır Mahallemize Ayrandede projemiz devam ediyor. Ramazan Bayramı ve Kurban Bayramı arasında orada Hayati Vasfi Taşyürek'i de anarak Ayrandede Parkımızın açılışını yapacağız. Pınarbaşı Mahallemizdeki purluk alanı dediğimiz yere güzel bir park yaparak vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız. Kırsal mahallelerimizde irili ufaklı 30 adet sosyal tesis yaptık. İnşallah geriye kalan 36 mahallemize taziye evleri, sosyal tesisleri yapacağız. Afşin'imize kültürel tesislerimizi kazandırdık. Kahramanmaraş'ın ilçeleri içerisinde ilk defa Afşin olarak biz engelliler merkezini açtık. Afşin'imizin yüzde 3 engelli vatandaşlarımız oluşturuyor. Bu özel insanlarımıza hizmet eden tesisi göreve geldiğimizde ilk zamanlarda kazandırdık. Hanımlar merkezini yaparak Afşinli kadınların hizmetine tahsis ettik. Emeklilerimizin bir araya gelerek vakit geçirebileceği bir merkezi Kahramanmaraş'tan sonra ilk defa biz hizmete açtık. Belediye olarak çok önem verdiğimiz tesisleşmeyi tamamladık ve alan el durumundan veren el durumuna geldi. Kahramanmaraş bölgesinin en büyük ikinci sıcak asfalt üretim tesis Afşin'de. Buna ek olarak beton elemanları tesisimizi kurduk ve kendi parkemizi üretmeye başladık. Afşin Belediyesinin tesisleşme ve üstyapı anlamında hiçbir belediyeye muhtaç değil. Artık bizler başka belediyelere destek oluyoruz. Başka il ve ilçelere örnek olan kapalı semt pazarını kurarak Afşinli vatandaşlarımız ve pazarcı esnafımızın hizmetine sunduk. Ardından bölgesel hayvan pazarının yüzde 60'ını yaptık. Geriye kalan yüzde 40'lık kısmını da bu dönem tamamlayacağız inşallah. Tapu sorunu olan yerlerdeki sorunları çözerek vatandaşımızın alın teri ile yaptırmış olduğu binalara tapularını verdik. AK Parti Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal'ın desteğiyle Afşin'imize doğalgaz hizmeti geldi. Afşin'de doğalgaz çalışmaları 2 yıl içerisinde tamamlanacak."açıklamasında bulundu.

31 Mart'ın ardından hizmetlerine kaldığı yerden devam edeceğini söyleyen Belediye Başkanı Güven, yapacağı projeler hakkında bilgi verdi.

Güven, "Bizler kulaklarımızı tıkadık, önümüze ve hizmetlerimize bakıyoruz. İnşallah önümüzdeki dönemde Afşin turizmden payını alacak. Kuracağımız tarih sokağı ile Afşin'e dışarıdan birçok yerli turist gelecek. Yeşil etiketli yeni belediye hizmet binasını yapacağız. Bu bina çevreye duyarlı, kendi enerjisini üreten Afşin'e yakışır bir bina olacak. Gençlerimiz için bilgi evleri açacağız. Sosyal yardımlarımızla ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın yanında olcağız. Hizmet yapmak bizim işimiz. İnşallah Afşin'imize birçok hizmeti sizlerin desteğiyle getirmeye devam edeceğiz. Ben bu coşkulu kalabalık için herkese teşekkür ediyorum. Bizler tüm unsurlarımızla Afşin'e hizmet etmek için varız. AK Parti ve MHP ülkenin geleceği için Cumhur İttifakı çatısı altında birleşti." diye konuştu.

Seçim ofisinde toplanan ve katılım sağlayan vatandaşlara teşekkür eden AK Parti İlçe Başkanı İsmail Safi, "Bize soruyorlar, diyorlar ki Kandili neden bombalıyorsunuz, işte buradan söylüyorum; HDP’si PKK’sı tüm terör örgütleri için yaşasın cehennem. Değerli dava arkadaşlarım Allah sizlerden razı olsun bu yağmurun altında cumhur ittifakına destek veriyorsunuz, Cumhur ittifakı bu milletin ta kendisidir. Seçime 2 gün kaldı bu 2 günü çok iyi değerlendirmemiz lazım, seçim sandıkta kazanılır. Pazar günü sizlere çok büyük görev düşüyor, Cumhur ittifakının adayını kazandıracağız. Afşin’ çok hizmet yaptık Afşin’in mimarı Mehmet Fatih Güven’dir. Biz lafa değil işe bakıyoruz. Bizler sonuna kadar Fatih Güven’in yanındayız." diye konuştu.

Afşinlilerin Cumhur İttifakını bağrına bastığını söyleyen MHP İlçe Başkanı Ersal Koç ise, şunları söyledi:

"Afşinliler 31 Mart'ı beklememiş, bugün mührünü cumhur ittifakına vurmuş. Herkese teşekkür ediyorum. Memleket sevdalısı, toprak sevdalısı, vatan sevdalısı ve bayrak sevdalısı iki yiğit insan bir araya gelerek Cumhur İttifakını kurdular. Bizlerde Afşin'de Cumhur İttifakı Adayı Mehmet Fatih Güven'in yanında saf olduk. Bizler ezan için, bayrak için, vatan için Cumhur İttifakının yanındayız. Tabi ki Cumhur İttifakı diyeceğiz. Zillet ittifakı demeyeceğiz. Dün ezanımızı ıslıklayanlara, gezi olayında çarşıları, sokakları savaş alanına çevirenlere, 15 Temmuz'u yaşatanlara 31 Mart'ta öyle bir tokat vuracağız. Buraya gelen tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum"

- Vatandaşlar Bayrak Yürüyüşü İstedi

Seçim bürosu önünde toplanan kalabalık, konuşmaların ardından bayrak yürüyüşü düzenlenmesini istedi. Eshab-ı Kehf Caddesi, Elçibey Caddesi ve Atatürk Caddesinde bayraklar eşliliğinde yürüyen vatandaşlar Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven lehine tezahüratta bulundu.

Editör: Haber Merkezi