Büyükşehir Belediyesi, Kuzey-Güney Aksında Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi doğusunda4 ana aksın kesiştiği noktaya köprülü kavşak kazandırıyor. Ahmet Uncu Caddesi, Kadirpaşa Bulvarı,Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı ve Adnan Menderes Bulvarından gelen trafiğin kesişme noktasında yapılacak Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi Köprülü Kavşağı hakkında bilgi veren Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, kent içi ulaşımın rahatlatılması, trafiğin kesintisiz sağlanması konusunda gerekli tüm adımları attıklarını belirtti.

Şehir içi ana arterleri Ahmet Uncu Caddesi, Kadirpaşa Bulvarı,Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı ve Adnan Menderes Bulvarından gelen trafiğin kesişme noktasıÇukurova Elektrik Anadolu Lisesi Kavşağının önemli bir nokta olduğunu hatırlatan Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, “Buranın rahatlatılması çok önemli. Karamanlı kavşağı ile birlikte Kahramanmaraş’ın kalbinde trafiğe önemli bir neşter vurulmuş oluyor”şeklinde açıklama yapıldı.

KESİŞME NOKTASINA KÖPRÜLÜ KAVŞAK

Bir yandan Karamanlı kavşağında inşaat sürerken, bir yandan da bunun uzantısı olan noktalarda yapılacak çalışmaları başlattıklarını dile getiren Ulaşım Hizmetleri Dairesi Başkanlığı, “Çukurova Elektrik Anadolu Lisesi doğusunda, bir yanda Binevler bölgesinden gelen Adnan Menderes Bulvarı yolu, bir yandan Orman Bölge Müdürlüğü civarından gelen Ahmet Uncu Caddemiz, bir yandan Esentepe Konutları bölgesinden gelen Kadir Paşa Bulvarı, bir yandan ise Batıpark Spor Salonundan gelen Necip Fazıl Kısakürek Bulvarı geliyor. Özellikle bölge yoğun bir bölge, 4 aks da yoğun bir aks. Çünkü Adnan Menderes Bulvarından gelen trafikle tüm Binevler çevresi ve Tekerek Yolunun yükü bu  bölgeden geliyor. Yine Ahmet Uncu Caddesi Abdulhamit Han Camii’nin bulunduğu, yeni 15 Temmuz Millet Bahçesinin yapılacağı önemli bir aks. Bu proje ile Necip Fazıl Kültür Merkezinden gelenler, direkt geçerek Şekerdere caddesine gidebilecekler. Esentepe konutları bölgesinden gelenler direkt üstten Abdülhamit Han camii bölgesine gidebilecekler.

Bu projede Kuzey-Güney aksında 2x2 şeritli 17,50 mt. Genişliğindeki Yerinde Dökme Köprü, Öngermeli Kiriş, Forekazık İmalatı ve 360 metre uzunluğunda köprü yapılacaktır. Her 4 yönden gelen tüm trafiği kesintisiz çözmüş olacağız” şeklinde açıklama yapıldı.

Editör: Haber Merkezi