Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Hemşerilerimiz bize güvendi, biz çözüm makamıyız. Önümüzdeki süreçte şehrimizin sorunlarını bir bir çözeceğiz. 511 başlık üzerinde çalışıyoruz. Bu ihtiyaçların önceliklendirilmesinde Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve paydaş kurumlarımızla üst düzeyde bir istişare gerçekleştireceğiz." dedi. 

Kahramanmaraş Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, AK Parti 2. İl Danışma Meclisi Toplantısı'na katıldı. Necip Fazıl Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen programda AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, Milletvekilleri Ahmet Özdemir, Cihat Sezal, İmran Kılıç, İl Başkanı Ömer Bilal Oruç Debgici, ilçe belediye başkanları, İl Gençlik Kolları Başkanı Ali Çam ile çok sayıda teşkilat üyesi de yer aldı. 

AK Parti Millettir
Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti İl Başkanı Ömer Oruç Bilal Debgici, "Malazgirt Zaferimiz kutlu olsun. Partimizin 18. yılını kutluyoruz. Millete hizmet yolunda Rabbim nice 18 yıllar nasip etsin. Bayrağı devraldığımız günden bu yana çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Cumhurbaşkanımızın yolunda yürümeye devam edeceğiz. AK Parti vefa partisidir, istişare partisidir. AK Parti millettir. Halka hizmet, hakka hizmettir düsturuyla çalışmalarımıza devam edeceğiz. Ekim ayından itibaren kongrelerimiz başlıyor. Kapımız bizle yol yürümek isteyen herkese açık. İl Danışma Toplantımız hayırlara vesile olsun" diye konuştu. 

Destek Teşekkürü
İl başkanının konuşmasının ardından kürsüye çıkan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Teşkilatımızın tüm kademesinde hizmet yapmış partimizin değerli ailesine teşekkür ediyorum ve danışma meclisimizin hayırlara vesile olmasını diliyorum. Seçimlerden sonra en geniş katılımlı toplantımız. Partimizin tüm kademelerine başta Genel Başkan Yardımcımız Mahir Ünal, İç İşleri Komisyon Başkanımız Celalettin Güvenç, Milletvekillerimiz, teşkilatımızın her bir kademesinde görev alan herkese, Cumhur İttifakı üyelerine teşekkür ediyorum. Başarı şahsa ait değildir. Hemşerilerimiz bize güvendi, biz çözüm makamıyız. Önümüzdeki süreçte şehrimizin sorunlarını bir bir çözeceğiz" dedi.

511 Başlık Üzerinde Çalışıyoruz
Göreve başladığı ilk günden itibaren Kahramanmaraşlıların talepleri ve yatırımlar üzerinde çalıştıklarını belirten Başkan Güngör, "Öncelikle görevi devraldığım Fatih Mehmet Erkoç beye şehrimize yaptığı hizmetler için teşekkür ediyorum. Biz yeni dönem planlamamızı yaptık. Merkez, ilçe ve mahalle bazında talepleri çıkardık. 511 başlık üzerinde çalışıyoruz. Bu ihtiyaçların önceliklendirilmesinde Milletvekillerimizle, belediye başkanlarımız, meclis üyelerimiz, muhtarlarımız ve paydaş kurumlarımızla üst düzeyde bir istişare gerçekleştireceğiz. Ardından belirleyeceğimiz takvim doğrultusunda çalışmalarımızı hızlandıracağız" diye konuştu.


Birim Sayısı Azaltıldı
Başkan Güngör, "Büyükşehir ve KASKİ dahil olmak üzere birim sayısını 41'den 23'e düşürdük. 18 birimin sağladığı yıllık tasarruf yaklaşık 3 Milyon TL. Önceliğimiz mali yapının çevrilebilir hale gelmesi. Yeni kaynak yaratma amacıyla çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Banka borçlarının devlet bankalarında toplanması ve Büyükşehirler arasındaki pay dağılımları ile ilgili hususu Cumhurbaşkanımıza ilettik. Giderlerimiz olabildiğince tasarruf odaklı, harcamalarımızı da acil ve öncelikli olarak planlıyoruz" dedi. 

Araçlardan 5,4 Milyon Tasarruf
Araç sayısındaki azalma ile önemli ölçüde tasarruf sağladıklarını belirten Başkan Hayrettin Güngör, "Büyükşehir ve KASKİ dahil olmak üzere araç sayısını 132 azalttık. Rakam 484'ten 352'ye düşürüldü. Azaltılan araçların çoğunluğu şube müdürü ve emsal kadrolara verilen araçlardır. Bu sayede sağladığımız yıllık tasarruf 5,4 Milyon TL'dir. Biz çözüm makamıyız. Hiçbir şekilde mazeret üretmeyeceğiz. İlçelerimizin sorunlarını birer birer çözeceğiz. İsrafı minimize etmeye çalışıyoruz" ifadelerini kullandı.

200 Kilometrelik Yol Yenilendi
Asfalt çalışmaları ile ilgili de bilgiler veren Güngör, "Önceliği olamayan, kendi ekiplerimizle yapabileceğimiz toplam 154 Milyon TL'lik ihaleyi iptal ettik. Bu işleri kendi personel ve ekipmanlarımızla yarı fiyatına yapıyoruz. 9 ilçemizde 12 Milyonluk asfalt çalışması gerçekleştirdik. Toplam 200 kilometrelik asfalt ve bakım çalışması yaptık.Çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi. Suya zam yapıldığı iddiaları ile ilgili de, "Suya zam yapmadık. 30 Büyükşehir'de en ucuz içmesuyu sağlayan 5. belediyeyiz. Bizim dönemimizde su zammı ile ilgili alınan bir karar yok" dedi. Yiwu ile imzalanan ön mutabakat ile ilgili de açıklamalarda bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Türk Coğrafyasına zulmü hiçbir zaman desteklemeyiz. Belediyeler Birliği Genel Sekreterliği görevimde bölgede yaptığım çalışmaları gönül coğrafyamızdaki insanlarımız bilir" dedi.

Tarihi Kale'de Son Aşama
Tarihi Maraş Kalesi ile ilgili son bilgileri paylaşan Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Kalemizin 2017 yılında Kültür ve Turizm Bakanlığımıza restorasyon ve çevre düzenlemesi için geçici tahsisi yapılmış. Bakanlığımız restorasyonu tamamladı. Biz süreci tamamlamak için Bakanlığımıza başvuru yaptık. Tarihi Maraş Kalemizin tahsisin tekrar aldık. Çevre düzeni planını kurula sunduk. Onay gelir gelmez çalışmaları başlatacağız" diye konuştu. 

100. Yıl Programı
Başkan Hayrettin Güngör, Kahramanmaraş'ın düşman işgalinden kurtuluşunun 100. Yılı kapsamında yürütülen çalışmalar ile ilgili de bilgiler verdi. Başkan Hayrettin Güngör, "Valiliğimiz başkanlığında danışma ve yürütme kurulu kurduk. Ekiplerimiz programlar üzerinde çalışıyor. 100. yılımız için etkin bir program hazırlıyoruz" dedi. Başkan Hayrettin Güngör Yedikuyular Kayak Merkezi ile ilgili olarak bölgeye ulaşım sağlayan yolun yenilendiğini, tesis alanının ise disipline edileceğini belirtti. Ulaşım Ana Planı çalışmalarının sürdüğünü ifade etti.

Şehir Plan Çalışmaları
Büyükşehir Belediye Başkanı Hayrettin Güngör, "Kılavuzlu Parkı TOKİ'ye devredildi. TOKİ tarafından en kısa sürede bölge Millet Bahçesi'ne dönüştürülecek. Şehrin imar planları ile ilgili çalışmalar sürüyor. Hakkaniyetle, yatay mimari ve mahalle kültürünü özendirecek bir planlama üzerinde çalışıyoruz. Tarihi Maraş Merkezi dokusunu ortaya çıkarmalıyız. Bugüne kadar emeği geçen Başkanlarımıza, milletvekillerimize teşekkür ediyorum. Bu bölgeyi esas alıp kentsel tasarım yapacağız. 5 yıl boyunca Tarihi Kentler Birliği Başkanlığı görevini üstlendim. Geniş bir kentsel tasarım projesi hazırlıyoruz" ifadelerini kullandı. 

İnananlarla Yola Çıktık
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mahir Ünal, 18. yıl tebriği ile başladığı konuşmasında, "18 yıldır aynı heyecan ve aşkla çalışmayı nasip eden Rabbime sonsuz şükürler oldun. Nice 18 yıllar olsun. Bir maratonu geride bıraktık. Bizim derdimiz de çabamız da Kahramanmaraşımız için" ifadelerini kullandı. AK Parti'nin geçtiği süreçleri, yaptığı hizmetleri hatırlatmak gerektiğinin altını çizen Ünal, "İnsan hafızasının unutmak gibi bir hastalığı vardır. O yüzden tekrarlamak, hatırlatmak gerekiyor. Müslüman asla gafil olmaz. Müslüman bir kez ısırıldığı yerden ikinci kez ısırılmaz. Yola ikna edilmişlerle çıkılmaz. Yola inananlarla, inanmışlarla çıkılır. Biz, 18 yıldan beri inananlarla yol yürüyoruz" diye konuştu. 

Editör: Haber Merkezi