Afşin'de ki Çöllolar Kömür İşletmesi’nde 11 işçinin hayatını kaybettiği göçükle ilgili olarak sahanın işletmecisi Park Teknik A.Ş. ile Elektrik Üretim A.Ş. (EÜAŞ) Genel Müdürlüğü'nde görevli 23 kişi hakkında 15’er yıl hapis cezası istemiyle açılan davanın bugünkü duruşmasında da karar çıkmadı.
Çöllolar Kömür İşletmesi’nde 2011 yılının Şubat ayında 11 işçinin ölümüyle sonuçlanan göçükle ilgili olarak 9’u özel şirket görevlisi ve 14’ü de kamu personeli toplam 23 kişi hakkında “bilinçli taksirle birden çok kimsenin ölümüne sebebiyet vermek” suçundan kamu davası açılmıştı. 23 kişinin yargılandığı davanın 11. duruşması, Elbistan Ağır Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirildi. Duruşmaya davadan çekilen işçi yakını katılmazken, şikayetini sürdüren Muhsin Koşan’ın eşi Gülgün Koşan ve avukatları ile haklarında dava açılan Park Teknik A.Ş. Yönetim Kurulu üyesi Refik Güray E. ve Teknik Müdür Şeref G. duruşma salonunda yerini aldı. Duruşmada söz alan sanıklar, suçlamaları kabul etmeyerek suçsuz olduklarını iddia ettiler. Mahkeme heyeti, eksiklerin giderilmesi amacıyla duruşmayı 17 Eylül 2014 tarihine erteledi.


Eşi Muhsin Koşan’ın ölümüyle ilgili olarak davasından vazgeçmeyen eşi Gülgün Koşan ise, duruşma sonrasında Elbistan Adliyesi önünde basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koşan, 4 yıldır acılarının dinmediğini belirterek, davanın bir an önce son bulmasını istedi. Koşan, “4 yıl oldu. Bu acıyı 4 yıldır yaşıyoruz. Çocuklarım da ne yaşadığını bilmiyor. Niye o insanları oraya gönderdiler. Orada toprak altında kalan insanlar mı suçlu? Kimse bizim çektiğimiz acıyı bilmiyor. Benim cenazemi vermediler. Ben 16 futbol büyüklüğünde toprağa gidip boş boş baktıktan sonra geri geliyorum. Ne yapabilirim. Eşimin kemiğini bile çok gördüler, ona bile hasret bıraktılar. Ben eşimi canlı canlı gönderdim. Diri diri toprağa gömdüler. Çocuklarım, Çöllolar’a her gidişlerinde babalarının altında yattığı toprağı poşetlerle eve taşıyorlar” şeklinde konuştu.

“Bu acıya kim dayanabilir” diyen Koşan, “Her seferinde geliyorum, yoruldum artık. Çocuklarımın da baba sevgisine ihtiyacı var. Eşim canlı canlı o toprağa girdi. Acaba yaşadı mı, anında mı öldü? Bunu düşünmekten psikolojim bozuldu. Az bir acı değil bizim yaşadığımız ama 4 yıl olmuş hala elini kolunu sallayıp çıkıyorlar. Çocuklarımı babasız bıraktılar. Sanmasınlar ki yaptıkları yanına kalacak” ifadelerini kullandı.

Davanın 12. duruşması 17 Eylül 2014’te görülecek.
Editör: Haber Merkezi