Afşin'de 6 ve 10 Şubat 2011 tarihlerinde meydana gelen göçükte hayatını kaybeden 11 madenci için anma töreni düzenlendi.

Afşin-Elbistan B Termik Santrali'ne kömür temin edilen Çöllolar Kömür Sahası'nda 7 yıl önce yaşanan göçükte yaşamını yitiren 11 madenci, dua ve gözyaşlarıyla anıldı.

Çöllolar Kömür İşletmesinde düzenlenen anma programında konuşan Türkiye Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, göçük olayının üzerinden 7 yıl geçmesine rağmen acılarının taze olduğunu söyledi.

Göçükte hayatını kaybeden 11 şehit madenciyi unutmayacaklarını dile getiren Türkiye Maden-İş Sendikası Elbistan-Afşin Şube Başkanı Adil Bölükbaşı, " Öncelikle tüm maden şehitlerimize Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı diliyorum.Üzerinden7 yıl geçti ama işletmemizde hala bugün olmuş gibi acısını yaşıyoruz. Göçük olayından sonra işletmemiz kapatıldı. Bu durumun önünü açıp insanlara acılarını unutturmamız lazım." dedi.

Maden işletmesinin tekrar açılarak Türkiye ekonomisine katkıda bulunması gerektiğini ifade eden Bölükbaşı, " Afrin’de mücadele eden güvenlik güçlerimize Allah’tan kuvvet diliyorum. Şehitlerimize rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz sınır güvenliğimiz için, bayrağımız için bizler için mücadele ediyor. Madenciler olarak devletimize katkıda bulunmak için burada üretim yapmamız gerekiyor. Bizlerde Maden-İş Sendikası olarak işçilerimize ve bu olayda hayatını kaybeden şehit ailelerine her zaman destek olmaya çalışıyoruz. İnşallah ülkemizin hiçbir yerinde bu tür olaylar yaşanmaz." açıklamasında bulundu.

Konuşmanın ardından maden şehitlerinin aileleri, Çöllolar Kömür Havzası'nda 11 maden şehidi için oluşturulan anıt ziyaret edilerek dualar okundu.

Anma programına, şehit madencilerin aileleri ve yakınlarının yanı sıra, Çöllolar Kömür İşletmesi Müdürü Şeref Aksu, madenciler ile çok sayıda vatandaş katıldı.

- Olayın geçmişi

Afşin-Elbistan B Termik Santrali için kömür üretimi yapılan Çöllolar Kömür Sahası'nda 6 Şubat 2011'de meydana gelen göçükte Yaşar Alkaya yaşamını yitirmiş, 10 Şubat 2011'deki ikinci göçükte ise 10 kişi toprak altında kalmıştı.

Göçük altından dozer operatörü Ruşen Demir'in cenazesi çıkarılmış, Hacı Mehmet İpek, Muhsin Koşan, Adnan Demir, Tuğran Gökhan, Nail Yılmaz, Kemal Elmas, Cuma Yıldırım, Aydoğan Polat ve Halil Tatlı'nın cansız bedenlerine ise ulaşılamamıştı.

Meydana gelen göçükte hayatını kaybeden madenciler için Çöllolar Kömür Havzasında anıt mezar yapılmıştı. Çöllolar'ı kuş bakışı gören bir alana yapılan anıt üzerinde göçükte hayatını kaybeden madencilerin isimleri yer alıyor.

Göçükle ilgili 23 kişinin yargılandığı davada mahkeme, 4 yıl 2'şer ay hapse mahkum ettiği 4 sanığın cezasını 91 bin 200'er lira para cezasına çevirmişti.

Editör: Haber Merkezi