Afşin’de dün etkili olan sağanak yağış sonrası Çoğulhan ve Hurman mahallerinde su taşkını meydana geldi. Kuru dere yataklarının taşması sonucunda mahallelerde bazı evlerin zemin katları, ahırlar ve tarım arazileri zarar gördü.

Afşin Belediyesi, Kahramanmaraş Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü, jandarma ve itfaiye ekipleri selden etkilenen bölgelerde çalışma gerçekleştirdi.

Çoğulhan ve Hurman Mahallesinde incelemelerde bulunan Afşin Kaymakamı Ahmet Can Pınar, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını belirterek, taşkından etkilenen yerlerde gerekli çalışmaları başlattıklarını belirtti.

Kuru dere yatakları ile tarım arazilerini sulamada kullanılan kanalların taşması sonucu taşkının meydana geldiğini ifade eden Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, “ Dün akşam etkili olan yağış sonrası Çoğulhan ve Hurman Mahallemizde taşkın yaşandı. Çoğulhan Mahallemizde 7 ev, Hurman Mahallemizde 6 evin zemin katları taşkından etkilendi. Ayrıca bu mahallemizde ahır, tarım arazisi ve bahçeler zarar gördü. Bölgelerde iş makinelerimizle çalışma yaparak su tahliyelerini gerçekleştirdik. Taşkın olan dere noktalarda suyun yönünü değiştirdik. Vatandaşlarımızın mağduriyetini gidermek için çalışıyoruz. Allah’a şükür maddi hasarın dışında herhangi bir can kaybımız yok.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi