Afşin Kaymakamlığı tarafından başlatılan Proje Kenti Afşin Proje teklif çağrısı kapsamında Çoğulhan Ortaokulu proje ekipleri tarafından  hazırlanan, “Fen ve Matematiğin Görsel Olarak Anlatımı” isimli proje etkinlikleri başarılı bir organizasyonla yapıldı.

Öğrenciler arasında  sosyal ve kültürel kaynaşmayı, okulda akademik başarının yüksetilmesine ve bilimsel çalışmalara ilgiyi artırmaya hedefleyen projeye ilgi oldukça yoğun oldu. Fen ve teknoloji  projeleri, matematik,rehberlik ve Çanakkale köşelerinden oluşan proje stantları, projeyi hazırlayan uygulayan rehber öğretmenler öncülüğünde ve Çoğulhan ortaokulu öğrencileri tarafından ziyaretçilere tanıtıldı.


Fen ve teknoloji koridorunda bilgi veren, Çogulhan Ortaokulu Müdürü Güllü Dağlı, " Fen ve Teknoloji Çoğulhan Ortaokulu  5. 6. 7. ve 8. sınıf öğrencilerimiz “Fen ve Matematiğin Görsel Olarak Anlatımı” isimli proje etkinlikleri kapsamında  proje ve materyal ürettiler. Öğrencilerimiz katılan misafirlerimize üretmiş oldukları proje ve materyallerini tanıttılar. Daha sonra yine öğrenciler tarafından gösteri deneyleri yapıldı. Hazırladığımız projelerimizle, okulda “Fen ve Teknoloji Okuryazarlığına” katkı sağlamak ve bu pozitif bilimlerin günlük hayata ve çevreye aktarılmasına katkı sağlanması amaçlanmaktadır.  Bu projedeki temel amacımız öğrencilerimizi pozitif manada harekete geçirerek, öğrencilerin  sosyal , kültürel ve akademik başarılarını yükseltecek çalışmaları gerçekleştirmektir. Ayrıca,  Matematik Öğretmeni Ayperi Koşar  yönetiminde 6. 7. ve 8. Sınıf öğrencilerimiz projeler hazırladı.  Bu projedeki amacımız oyunları matematikle ilişkilendirerek oynamalarını sağlamak, hayatla matematiği bağdaştırmaktır." açıklamasında bulundu.

Afşin Kaymakamı Fatih Aksoy, Çogulhan Ortaokulu Müdürü Güllü Dağlı, Müdür Yardımcıları ve program hazırlayan öğretmenlere ve öğrencilere  teşekkür ederek başarılar diledi.

Editör: Haber Merkezi