Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı Yeşil Bir Dünya sloganı ile 81 ilde ‘Anadolu Çocuklarının Gözüyle Çiçek ve Doğa’ temalı fotoğraf yarışması düzenliyor.

Afşin Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü kırsal alanda yaşayıp ailesi tarımla uğraşan 9-12 yaş grubu arasındaki çocukların katılacağı fotoğraf yarışması düzenleneceği belirtilerek  fotoğraf çekmeye istekli ve Afşin’i temsil edebilme kabiliyetinde her çocuğun katılabileceği ifade edildi

İlçesini temsil edebilme kabiliyetinde olan, 9-12 yaş aralığındaki kırsal alanda yaşayan tüm çocukların yarışmaya katılmalarını beklediklerini ifade eden İlçe Müdürü Muttalip Kurt, “Yarışmaya katılacak olan çocuklarımızın ailelerinin tarımın içerisinde yer alması, özellikle annelerinin aktif olarak tarımla uğraşıyor olması gerekmektedir. Kırsal alanda duyarlılığı ve farkındalığı artırmak amacıyla, aile çiftçiliği ve küçük aile işletmeciliğinin sürdürülebilirliğinin sağlanması ve ulusal gündemlerde tanıtılması için bu yarışmaya kadın çiftçilerimizin çocuklarının katılımı çok önemlidir” dedi. 

 “Çocuklara tarımın önemi küçük yaşlarda fark ettirilmeli”

Bu yarışma ile birlikte çocuklara doğa sevgisini ve çevre bilincini aşılamayı hedeflediklerini kaydeden Afşin Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Mustafa Kurt, “Çocuklarımıza çiçeklerin kültür mirası olduğu, biyolojik hayata değer kattığı, tarımın insan yaşamındaki önemi küçük yaşlardan itibaren fark ettirilmelidir. Bu yarışmayla Türkiye’nin sahip olduğu bitkisel zenginliğin yeni kuşaklarca benimsenmesini ve korunmasını sağlamak ve onların gözünden yaşadıkları doğayı, sevdikleri çiçekleri görebilmeyi amaçlıyoruz” şeklinde konuştu.

Başvurular 1 Ekim’de Sona Eriyor!

Yarışmaya ailesinin bizzat tarımın içerisinde yer aldığı ve annesinin aktif olarak tarımla uğraştığı kırsal alanda yaşayan 9-12 yaş grubu aralığındaki fotoğraf çekmeye istekli, çevre ve tarım konusunda duyarlı ve araştırmacı her çocuk katılabilecek. Ayrıca yarışma başvuru formunun yarışmaya katılan tüm çocuklar için ayrı ayrı düzenlenmesi gerekecek. Renkli dijital dalda düzenlenen yarışmaya her çocuk en fazla 2 fotoğraf ile katılabilecek.  Yarışmaya siyah-beyaz fotoğraflarla yapılan başvurular kabul edilmeyecek. Yarışma için oluşturulacak jüri ekibi fotoğrafları çekilen bitkilerin çekildiği il-ilçeye özgü olup olmadığı, fotoğrafların net, görsel olarak nitelikli ve yüksek çözünülürlüklü ve gerçekten çocuk eliyle çekilmiş olup olmadığı gibi kriterleri dikkate alarak değerlendirilecek. Yarışmacılar çektikleri fotoğrafları dijital ortamda 1 Ekim 2015 tarihi mesai bitimine kadar İl ve İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüklerine teslim etmeleri gerekiyor.

 

Editör: Haber Merkezi