Afşinli çocuklar, Geleneksel Çocuk Oyunlar Şenliği kapsamında düzenlenen etkinlikte, anne ve babalarının geçmişte oynadığı oyunlarla eğlenceli vakit geçirdi.

Afşin Kaymakamlığı, Afşin Belediyesi, Afşin İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliğiyle, Rabia Parkı spor tesislerinde düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğine katılan öğrenciler, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarıyla eğlendi.

Arkadaşlarıyla eski sokak oyunlarıyla eğlenen çocuklar, anne ve babalarının oynadığı, mendil kapmaca, çuval yarışı, halat çekme, koca ayak, birdirbir ve can gibi oyunları oynadı.

Afşin Kaymakamlığına vekalet eden Elbistan Kaymakamı Tuncay Akkoyun, unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının gelecek nesillere aktarılmasının çok önemli olduğunu söyledi.

Eski sokak oyunlarının, arkadaşlığın ve yardımlaşmanın geliştirildiği oyunlar olduğunu dile getiren Afşin Kaymakamı Vekili Tuncay Akkoyun, " Bizim büyüklerimizden gördüğümüz ve oynadığımız geleneksel çocuk oyunlarının gelecek nesillere aktarılması anlamında güzel bir etkinlik yaptık. Eskiden, babalarımızın, annelerimizin, dedelerimizin, yediden yetmişe herkesin oynadığı oyunları öğrencilerimiz oynadı. Geleneksel çocuk oyunlarımız önemli. Bunlar arkadaşlığın, paylaşmanın, yardımlaşmanın ve kabiliyetlerin geliştirildiği oyunlar. Eski oyunların yeni nesil tarafından bilinmesini, unutulmamasını istiyoruz." dedi.

Unutulmaya yüz tutmuş çocuk oyunlarının, gelişen teknolojiye yenilmesini istemediklerini dile getiren Kaymakam Akkoyun, şunları söyledi:

" Bu etkinliklerle çocuklarımıza hareketli yaşama teşvik ediyoruz. Çocuklarımızın bilgisayar, televizyon ve akıllı telefonların başında çok fazla vakit geçirmesini istemiyoruz. Gelişen teknolojinin geleneksel oyunlarımızı unutturmasını istemsiyoruz. Obezite ile mücadele, hareketli yaşam başlığı altında havaların böylesine güzel olduğu bir ortamda çocuklarımızın derslerinden artan zamanlarında bu oyunlarla vakit geçirmesi çok önemlidir. Buradaki oyunlar inşallah yeni nesillere de aktarılır. Etkinlilerde emekleri bulunan Afşin Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdürlüğümüze, öğretmenlerimize ve özellikle de çocuklarımıza teşekkür ediyorum."

Etkinliğe, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Askerlik Şubesi Başkanı Yüzbaşı Hasan Akdemir, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, İlçe Emniyet Müdürü Vekili Bahadır Taphasan, Gençlik Hizmetleri ve İlçe Spor Müdürü Asef Arslan, okul müdürleri, öğretmenler ve çok sayıda öğrenci katıldı.

Oyunların sonunda, çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Editör: Haber Merkezi