Afşin'de, çocukların cinsel istismarının önlenmesi ve alınacak tedbirler hakkında bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Afşin Hükümet Konağı konferans salonunda gerçekleştirilen toplantıda konuşan İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, okul çağındaki çocuklara verilecek eğitimle cinsel istismar olaylarının önüne geçmek istediklerini söyledi.

Cinsel istismar olaylarının toplumun önemli bir sorunu haline geldiğini ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Mahir Turan, "Çocukların cinsel istismarının önlenmesi ve alınacak tedbirler hakkında ilçemiz okullarında görevli yönetici ve rehber öğretmenleri arasında koordinasyonu sağlamak için bu bilgilendirme toplantısını düzenledik. İlçemizde de duyduğumuz olaylar bizleri son derece üzmekte. İstismar olaylarına karşı öncelikle çocuklarımıza, öğrencilerimize bilgi vermek ve olası bir durumda bununla nasıl mücadele etmesi gerektiğini öğretmeliyiz." diye konuştu.

Çocuk ile cinsellik kelimesinin yan yana gelmemesi gerektiğini vurgulayan Afşin Baro Temsilcisi Mehmet Turan, " Çocuklara yönelik taciz ve istismar olayları istemediğimiz vakalar. Olayın ardından taciz veya istismarda bulunan kişilerin hak ettiği cezayı alması çok önemli. Çocuklarımız genelde yaşanan olayı çeşitli sebeplerden dolayı gündeme getirmeye utanıyorlar. Çocuğun kendini ifade edebilmesi ve bilinçli olması gerekiyor. Eğitim çağındaki çocuklarımıza başta ebeveynler olmak üzere eğitimciler olarak üzerimize düşen görevi yapmamız gerekiyor" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından, Elbistan Rehberlik ve Araştırma Merkezi Bölüm Başkanı Hakan Akan ve Afşin Toplum Sağlığı Psikologu Koray Yanıktepe tarafından, ilçede görev yapan okul idarecileri ve rehberlik öğretmenlerine cinsel istismara zemin hazırlayan nedenler, faillerin profilleri, istismarın etkileri ve istismar durumunda yapılması gerekenler konusunda bilgiler verdi.

Editör: Haber Merkezi