Başkan Adayı Yıldız: "İYİ ile Afşin Yeniden Yeşil Olsun"

İYİ Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, ilçenin bahçe sulama kaynaklarını gezerek incelemelerde bulundu.

31 Mart'ta yapılacak Mahalli İdareler Yerel Seçimleri için çalışmalarını sürdüren İYİ Parti Afşin Belediye Başkan Adayı Adem Yıldız, bahçe sulama kanaletleri ve sulama boruları döşenerek Afşin’in bahçelerinin yeniden suya kavuşmaması için önünde hiçbir engel olmadığını söyledi.

Afşin'de bostan kültürünün önemli bir yer tuttuğunu ifade eden Yıldız, " İlçemizde, mahallelerimizde eskiden her evin bostanı olurdu ve kendine yetecek kadar sebzeler buralarda yetiştirilirdi. Vatandaşlarımızın bahçelerini suladığı kanallar, arkları kaldırım ve asfalt ile kapanmış durumda. Su kaynaklarımız duruyor, arklar yok. Bu kabul edilemez bir durum. Vatandaşımızın faydasına olan bir hizmet göz ardı edilmiş durumda. İnşallah halkımızın da desteğiyle yerel seçimlerde kazanırsak ilçemizin bir çok soruna el atacağız." açıklamasında bulundu.

-"Çobanpınarı yeniden bahçelere akacak"

 Bahçe sulama sistemlerini yeniden devreye alacaklarını dile getiren Yıldız, " Yeniden Yeşil Afşin halkımızın ekonomisine katkı olsun diye bahçeler yeşil olsun diye eski sulama arkları kapanmış ve iptal edilmiş durumda yeniden açılacak. Bahçe sulama kanaletleri ve sulama boruları döşenecek Afşin’in bahçeleri yeniden suya kavuşacak. Emirli Mahallesindeki Çobanpınarı sulama suyu Afşin’deki mahallelerimize yeniden sulama amaçlı olarak getirilerek Yeşilyurt Mahallesi, Pınarbaşı Mahallesi, Beyceğiz Mahallesi Bahçe Sulama Kanalları yeniden ıslah ve onarım yapılarak sulama suyuna kavuşturulacak." diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi