Afşin Belediyesi’nin mahallelerde düzenlediği ramazan iftar programları devam ediyor. 

Belediye iftar sofralarının bu seferki durağı Çobanbeyli mahallesiydi. Düzenlenen yemekte; Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, Ak Parti Afşin İlçe Başkanı Fevzi Kaynak, Belediye Meclis Üyeleri, Belediye birim amirleri ve çok sayıda mahalle sakini katıldı. 

Program’da konuşmalarını yapan Güven;“Öncelikle soframızı şereflendiren Çobanbeyli mahalle sakinlerine sonsuz şükranlarımı sunuyor, hepinize teşekkür ediyorum. Hepinizin malumu son günlerde bölgemiz kan gölüne döndü. Suriye’de, Irak’ta, Filistin’deki zulmü görüyorsunuz. Gazze’de insanlık dışı büyük bir vahşet yaşanıyor. İsrail, tüm gücüyle denizden, havadan, karadan çoluk çocuk demeden katlediyor. İçimizde de onların emellerine hizmet eden insanlar var. Onların emellerine hizmet etmek için ülkeye karıştırmak isteyenler var. Buna da çok şaşırmıyorum. Çünkü kıyamet kopuncaya kadar iyilerle kötüler, inananlarla inanmayanların mücadelesi devam edecek, Sünnet olan bu. Bize düşen birlik ve beraberliğimizi koruyarak Allah’ın dininin yanında olmak, Allah’ın adaletinin yanında olmak. Dilerim bu insanlık ayıbı bu güzel ramazan ayının feyziyle savaşın yerini barış alır” dedi.

 

Başkan Güven konuşmalarına şu kelimelerle devam etti;” Şunu söylemek istiyorum; biz üç aylık bir dönemdir buradayız. Allah’ın izniyle varımızı ortaya koyuyoruz, koymaya da devam edeceğiz. Yapamayacağımız hiçbir şeyi söylemedik, söylemeyeceğiz. Ama imkânlarımızın ölçüsünde de neyimiz varsa onu yaptık. Bundan ötesini yapamıyoruz deyip durumumuzu size arz edeceğiz. Belediyemizin yüklü miktarda borcu var hatta bölgenin en borçlu belediyesi diyebilirim ancak borcumuz var diye paramız yok diye hizmet etmeyecek değiliz, bir yandan borcumuzu ödüyoruz, bir yandan da hizmet etmeye devam ediyoruz. Ellerimizde ki imkânlarla belediyeye sürdürülebilir şekilde idare etmeye çalışıyoruz. Bu alanda bir mezarlık yerinin istimlâk tarihi vardı bu işlemleri başlattık. Allah’ın izniyle bunu Çobanbeylimize kazandıracağız. Bunun dışında benim arzu ettiğim bir şey vardı, mezarlıklara bir musalla yeri mutlaka yapalım. Taziyeyi orada yapalım. Kapalı bir mekân olsun. Ama büyük ama küçük imkânlar ölçüsünde bu işi de yapacağız. Bunun ötesinde de yine birlikte ne gerekiyorsa Allah’ın izniyle yapmaya çalışacağız. Eski belediye başkanımız İsmail Mert sağ olsun asfalt kaplamasını yapmıştı. Uygun olan yere ikinci katı yaparsak inşallah daha uzun ömürlü olur. Rabbim inşallah bu ülkeyi bizleri şerlerden korusun. İnanların galip geldiği, mazlumların ezilmediği, ezilen mazlumlara karşı dimdik duran onlara fedailik yapan bir ülke nasip etsin bize. Oruçlarımızı kabul etsin inşallah şimdiden Kadir gecenizi ve Ramazan Bayramınızı kutluyor, hepinize şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Editör: Haber Merkezi