Afşin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, 2017 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) kayıtlarını güncelleme işlemlerinin 30 Haziran’da sona ereceğini belirterek, çiftçilere kayıtlarını yenilemeleri uyarısında bulundu.

Tarımsal desteklemelerden faydalanmanın ön şartı olan ÇKS'ye güncellenmesinin sona ermesine sayılı günler kaldığını ifade Afşin İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt,  Çiftçi Kayıt Sistemi'ne başvurmayan üreticilerin mazot, gübre ve toprak analizi destekleme ödemelerinin yapılmayacağını belirtti.

2017 yılı Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) başvurularının 30 Haziran'da sona ereceğinin altını çizen Kurt, “Çiftçinin her türlü tarımsal faaliyetini kayıt altına alan ÇKS'nin, devlet destekleme ödemelerinin denetlenmesi, izlenmesi ve raporlanıp sorgulanması açısından önemli bir veri tabanı oluşturmaktadır. Üreticilerimizin mağdur olmaması için en geç 30 Haziran Cuma gününe kadar ÇKS başvurularını Afşin İlçe Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne yapmaları gerekmektedir.” dedi.


Kurt, “Mazot, gübre, toprak analizi ve bakanlığımızın verdiği diğer tüm destekleme ödemelerinden faydalanmak isteyen çiftçilerimizin öncelikle 30 Haziran 2017 tarihine kadar ÇKS'ye kayıt yaptırmaları gerekiyor. Bunun için mazot, gübre ve toprak analizi desteği başvuru dilekçelerini vermeleri lazım. Üreticilerimiz herhangi bir mağduriyet yaşamamak için İlçe Müdürlüğümüze gelerek veya  ziraat odamıza kayıtlarını yaptırsınlar.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi