Milletvekilleri bugün yemin ederek göreve başlayacak

7 Haziran Genel Seçimlerinde Kahramanmaraş’tan milletvekili seçilen Mehmet İlker Çitil ve Fahrettin Oğuz Tor bugün yemin edecek.

Bugün milletvekilleri yemin töreni için TBMM'de yerlerini alacak. 25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Parlamento'ya giren Afşinli vekiller, AK Parti’den İlker Çitil ve MHP’den Oğuz Tor bugün yemin ederek iş başı yapacaklar.

Ramazan ayına rastlayan ilk oturumda iftar arası verilmesi durumunda 550 vekilin yemin etmesi sahura kadar uzayabilecek. Oturumun 10 saati bulması bekleniyor. Oturumda 353’ü yeni milletvekili olarak, 21 de başörtülü vekil yemin edecek.

Türkiye Büyük Millet Meclisi 25. dönem milletvekilleri bugün yemin ederek göreve başlayacak. AK Parti'nin 258, CHP'nin 132, MHP ve HDP'nin 80'er sandalyeye sahip olduğu Meclis, bugün iki ayrı törenle açılıyor.

Cemil Çiçek, Meclis Başkanlığı görevini, en yaşlı üye olan (77) CHP Antalya Milletvekili Deniz Baykal'a devredecek. Daha sonra Baykal ve milletvekilleri heyeti, Meclis'teki Atatürk Anıtı'na çelenk koyacak.

BAYKAL YÖNETİMİNDE İLK TOPLANTI

Meclis Genel Kurulu'ndaki oturum saat 15.00'te başlayacak. TBMM Genel Kurulu'nda önce and içme töreni gerçekleşecek. Geçici Başkan Baykal'ın yemininin ardından, milletvekilleri, seçim çevresine ve alfabetik sıraya göre yemin edecek. Geç saatlere kadar sürmesi beklenen yemin törenini yeni seçilen milletvekillerinin aileleri de izleyici locasından takip edebilecek.

Editör: Haber Merkezi