AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Afşin'de katıldığı demokrasi nöbetinde, "Ordu içerisinde kendini bilmez bir gurubu, Pensilvanya'dan kendisini bilmez meczup, zalim, hain ve dini kullanarak etrafına topladığı şuursuz kalabalıkla, Türkiye'mize karşı yapmış olduğu darbe girişimini şiddetle kınıyorum." dedi.

Afşin'de, Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin ardından vatandaşların başlattığı "demokrasi nöbeti" sürüyor.

Darbe girişimin 10'uncu günde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Meydanları terk etmeyin" çağrısı üzerine belediye meydanını terk etmeyen vatandaşlara destek olmak için gelen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, darbe girişimini vatandaşların canını ortaya koyup önlediğini söyleyerek, sokağa inen her bireyin kahramanlık örneği sergilediğini aktardı.

Türkiye'yi hiç bir gücün bölemeyeceğini aktaran Çitil, " Ülkemizi, bayrağımızı hiçbir terörist guruba ve vatanımızın üzerinde emeli olan hiçbir guruba teslim etmeyeceğiz. Demokrasi nöbetimizde 10'uncu güne girdik. 15 Temmuz gecesinde vatandaşlarımızın ve güvenlik güçlerimizin desteğiyle tüm dünyaya önemli bir mesaj verdik. Hiçbir gücün Türkiye'yi bölemeyeceğini herkese gösterdik."dedi.

Ülke genelinde birlik ve beraberlik ortamının hakim olduğuna değinen Çitil, " Afşin'de Belediye Başkanımız, komutanlarımız, emniyet güçlerimiz ve partili partisiz vatandaşlarımız bir aradayız, demokrasi nöbetine devam ediyoruz. Bayrağımızı ve vatanımızı yere düşürmemek için ilk günden buyana darbe girişimine karşı dik duruşunuzu, sabahlara kadar meydanlardan ayrılmayıp milli iradeye sahip çıktığınız için darbe girişimini düzenleyen güruha karşı çıkmanızdan çıktığınız için bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Olağanüstü hal kanunun sıkı yönetim kanunu olmadığını aktaran Çitil, "İllerimizde ohal kanunun kullanımı valilerimizde. Bu milletimize karşı çıkarılan bir ohal kanunu değil, güvenliğimizi elden bırakmama adına, güvenlik gerekçesiyle sürdürülen bir süreç olacak. Ekonomik ve sosyal açıdan vatandaşlarımızın hiçbir sıkıntısı olmayacak. Bu sürecin çarçabuk toparlanarak daha normal bir hale gelmemiz için olduğunu bilinmesini istiyorum."  diye konuşu.

Belediye meydanında sabaha kadar devam eden demokrasi nöbetine, tekerlekli sandalyesiyle gelerek katılan bedensel engelli Muhammed Doruk, Hollanda'dan geldiğini ve Başkomutan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinize dönün çağrısına kadar meydanları boş bırakmayacağını ifade etti.

Afşin'deki nöbete, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Ali Erol, Afşin Belediye Başkanı Mehmet Fatih Güven, AK Parti İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, mahalle muhtarları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: Haber Merkezi