AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Türkiye’deki sağlık hizmetlerindeki vatandaş memnuniyeti oranının çok yüksek olduğunu söyledi.

Kahramanmaraş’ta sivil toplum kuruluşlarını ziyaret eden AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, yaptığı değerlendirmede, “Kahramanmaraş’a bir şeyler kazandırmak için çalışıyoruz. Gerek yatırım alanında, gerek sağlık alanında tüm yönleri ile bizi ilgilendiren ve takip etmemiz gereken ne varsa, atamalarla ilgili, pratisyen hekim, diş hekimi, eczacı gibi ne gerekiyorsa Kahramanmaraş’ımıza kazandırmaya çalışıyoruz” dedi.

Çitil, şunları söyledi:

“Kahramanmaraş’ımıza hizmet eden sağlık ordumuza hem de Türkiye’ye hizmet eden sağlık mensuplarına teşekkür ediyorum. Çünkü en az finansmanla, en az insan gücü ile en çok vatandaş memnuniyetini oluşturan bir ülkeyiz. Türkiye’de kişi başı sağlık giderleri bin 100 Dolar iken, Avrupa’da 3 bin Dolar seviyelerinde olmasına rağmen Türkiye’deki vatandaşlarımız sağlıktan çok memnunlar. Bu da bizim sağlık çalışanlarımızın az insan gücü ile çok çalıştığının göstergesidir. Bundan sonraki süreçte de hem Türkiye sağlığı için hem de bölgesel anlamda il ve ilçelerimiz için gayretlerimiz devam edecek. Biten ve devam eden yatırımlarımız var. Hemen hemen her ilçede teklif ettiğimiz yatırımlar var. Tabi ki Türkiye’de yoğun bir inşaat çalışmaları olduğu için sağlık alanında Kalkınma Bakanlığı da ince eleyip sık dokuyor.”

Terör olaylarına da değinen AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, bölgede kamu düzeninin sağlanacağını kaydetti.

 Bölgedeki güvenlik güçlerinin yanı sıra sağlık personelinin de özveriyle görev yaptığının altını çizen Çitil, “Sağlık ordumuz, emekçilerimiz, sadece bölgemizde hizmet vermiyor. Güneydoğuda bir süreç yaşanıyor. Tüm güçlerimizle, emniyet güçlerimizle oradayız. Operasyonlar tüm hızıyla devam ediyor. Orada özverili çalışan, emniyet güçlerimiz, askeri birliklerimiz ve birde sağlık çalışanlarımız var. 112 ve hastanelerimiz olsun tüm birimlerimizde arkadaşlarımız özveri ile çalışıyor. Bakanlığımız orayı ayrıca da destekliyor. Özel durumundan dolayı. Bazen bu durumu karalama kampanyası yapanlar var. Ambulans gelmiyor diye. Ambulans yaralı almaya gidiyor, onlara ateş açılıyor. Hatta sağlık ekiplerinden yaralananlar ve şehit olanlar var. Burada görev yaparken şehit düşen başta güvenlik güçlerimiz olmak üzeri şehitlerimizi rahmetle anıyor; yakınlarına da başsağlığı diliyorum. Mekânları cennet olsun inşallah. Ama bu terör olayları kısa sürede bitecek ve yeniden kamu düzeni sağlanacak ve bölge halkı için gerekli tüm yardımlar yapılacak. Yeniden yapılanma olacak ve kısa sürede bu çukurlar kapatılacak ve bölge temizlenecek” şeklinde konuştu.

Sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de ziyaretten duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Editör: Haber Merkezi