AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Kamu İktisadi Teşekküllerinde (KİT) çalışan taşeron işçilerin kadro almaları konusunda çalışmaların yapıldığını ifade etti.

AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Mehmet İlker Çitil, Kamu İktisadi Teşekküllerinde (KİT) çalışan taşeron işçilerin kadro almaları konusunda çalışmaların yapıldığını ifade ederek, “AK Parti nasıl ki bu kadro konusunda sizlere, kardeşlerinize çalışma imkânı tanıdıysa, onların sorumluluklarıyla da en çok ilgilenecek, çözecek yine AK Parti’dir. O yüzden ben işçi arkadaşlarıma rahat olun diyorum” dedi.

Türkiye genelindeki çeşitli kamu kurumlarında görev yapan taşeron işçilerin kadroya geçme süreçleri devam ederken, KİT’lerde çalışan yaklaşık 50 bin taşeron işçinin de kadroya alınması için yoğun çaba harcadıklarını belirten Çitil, bu konuda da gerekli adımların atıldığını söyledi.

KİT’ler için farklı bir formül bulunacağını ve bu kişilerin de kadro alacaklarını dile getiren Çitil, “İşçi arkadaşlarımız rahat olsunlar. Hatta bu süreçte özlük hakları konusunda daha iyi olacaklarına da inanıyoruz” diyerek, yaptığı açıklamada, şunları söyledi:

“KİT’lere kadro konusu özellikle bizim bölgemiz için, Afşin, Elbistan, Ekinözü, Nurhak, Göksun ve dolayısıyla Kahramanmaraş’ımızı ilgilendiren bir sorun. Türkiye çapında yaklaşık 50 bin civarı işçimizi, taşeronlarımızı ilgilendiriyor. Bu konuda Genel Başkan Yardımcımız ve Parti Sözcümüz Mahir Ünal olmak üzere, tüm vekillerimizle birlikte her alanda tüm yetkililere bilgilerimizi ulaştırdık. Özellikle bizim bölgemizde 2 bin civarında işçi arkadaşımız var. Bizi ayrı ayrı arıyorlar, ayrı ayrı bilgilendiriyorlar. Bizde onlar için elimizden geleni yaptık. Ama Türkiye çapında kendi bölgesinde aynı şekilde taşeron işçi olan vekil arkadaşlarımızla birlikte hareket ettik. Bakanlarımız, başbakanımız ve Cumhurbaşkanımıza kadar bu konu iletildi. Onların bize verdiği cevap şu; ‘Tabii ki hepsini kadroya almak isterdik fakat KİT’lerle alakalı çok parçalı bir yapı olduğu için, gerek uluslararası rekabet, gerek verimlilik açısından ve gerekse mevzuat olarak işin içinden çıkamadık. Onun için şuan böyle bir durum oluştu’ denildi. Belediyeler ile ilgili de aynı sorun oluştu. Onların kendi iştirak firmaları ile ilgili bir kadro gibi ancak, özlük hakları eksilmeyecek şekilde kadro oluşturacaklar.

KİT'lerde çalışan işçilerin peyderpey kadroya alınması için çalışma yapılacağını ifade eden Çitil, "KİT’lere gelince, bizleri en çok ilgilendiren konu bu. Grup toplantılarında bizler de söz aldık. Bize şu söylendi, ‘İnşallah bundan sonraki süreçte bu taşeronların sorunları çözülecek.’ Bunu Cumhurbaşkanımızdan da dinlediniz. Peki nasıl olacak? Belki bu şekilde direk kadroya geçiş değil ama bundan sonraki alımlarda, özellikle Maliye’den kadro istenip, peyderpey alım yapılacak. Bu süreç içinde tamamen KİT’lerdeki taşeronlarda kadro sahibi olacak. Hatta bu alımlarla birlikte inşallah özlük hakları bakımından daha iyi olacak. O yüzden ben işçi arkadaşlarıma rahat olun diyorum. AK Parti nasıl ki bu kadro konusunda sizlere, kardeşlerinize çalışma imkânı tanıdıysa, onların sorumluluklarıyla da en çok ilgilenecek, çözecek yine AK Parti’dir.” açıklamasında bulundu.

Editör: Haber Merkezi