Seçim çalışmaları kapsamında AK Parti Afşin İlçe Başkanı Şeref Kırbıyık ve beraberindeki heyetle Afşin'de çeşitli ziyaretlerde bulunan AK Parti Kahramanmaraş Milletvekili Çitil, vatandaşın yeniden istikrar istediğini söyledi.
Önemli bir seçimin startının verildiğini belirten Çitil, " AK Parti olarak Kurban Bayramının birinci gününden itibaren seçim çalışmalarımıza başladık ve bayram süresince ilçelerimizi ziyaret ederek vatandaşlarımızla bir araya geldik. Bundan sonraki süreçte ilçelerimizde seçim bürolarımızı aktif olarak kullanacağız. Öncelikle 1 Kasım'da yapılacak olan genel seçimlerin Afşin'imize, Kahramanmaraş'ımıza ve ülkemize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

7 Haziran Genel Seçimlerinin ardından hiç boş durmadıklarını belirten Çitil, " Ziyaretlerimizde daha da canlılık görüyoruz. Esnaflarımızı ziyaret ediyoruz, kamuoyunu yokluyoruz tüm kesimleriyle çok daha farklı bir hareketlilik var. 

İnşallah 1 Kasım'da Kahramanmaraş'ta vekil sayısını artırarak 7 milletvekili çıkaracağımıza inanıyorum. Vatandaşlarımızın destekleriyle Türkiye genelinde de iktidar için gerekli milletvekili sayısına ulaşacağımızı düşünüyorum. Çünkü vatandaşlarımız bizimle beraber düşünüyor ve hassasiyetlerimiz aynı. Biz mecliste halkımızın sesi ve iradesi olacağız" şeklinde konuştu.
Son zamanlarda artan terör olaylarını değerlendiren Milletvekili Çitil, AK Parti'nin daha iktidara geldiği günden buyana terörün sonlanması ve şehit kanının dökülmemesi için çalışmalar yaptığını ifade etti.

Çitil, " İktidarımız süresince tüm Türkiye'ye olduğu gibi Güneydoğuya da gerekli yatırımı ve hizmetleri götürdük. Fakat bu yatırımları görmezden gelen ve ihanet eden bir grup oldu. Böyle bir ihanet karşısında yapılması gereken neyse onu yaptık ve çok sert, şiddetli bir şekilde hükümetimiz bunun cevabını verdi. 1 Kadım öncesi veya sonrası bizim için fark etmiyor. AK Parti hükümeti, kısa sürelide olsa, uzun sürelide olsa terör konusunda ne gerekirse yapıyor ve bundan sonrada yapmaya devam edecek" diye konuştu.

-  " Şehitlerimizi, kahpece kurulan pusularda kaybettik”

 Sınır güvenliği çalışmaları kapsamında 2011-2015 arasında yüksek düzeyli güvenlik sağlayan 198 kalekol yapıldığını hatırlatan Çitil, " Türk Silahlı Kuvvetleri, teknoloji, lojistik alanda yenilendik ve kalekollarımızı inşa ettik. Son zamanlarda yaşanan terör olaylarında şehitlerimizi hain ve kahpece düzenlenen pusular sonucunda kaybettik. Fakat bunun karşılığını en ağır şekilde verdik. Deyim yerindeyse bellerini kırdık. Basına terör örgütü sorumlularının açıklamaları yansıyor ve çok zor durumda olduklarını gizleyemiyorlar. Bu mücadelemizi tek bir silahlı bir unsur kalmayıncaya kadar sürdüreceğiz. Bu vesileyle geçmişten buyana, vatanımız ve bayrağımız için canını ortaya koyarak şehitlik mertebesine ulaşan tüm şehitlerimize Allah'tan rahmet, kederli ailelerine de başsağlığı diliyorum.  

Bundan sonraki süreçte çok daha güzel günler bizleri bekliyor. Teröre karşı mücadelemiz Türküyle, Kürdüyle, Çerkeziyle, Lazıyla, Çeçeniyle devam edecek. Çünkü biz, büyük Türkiye'yiz" açıklamasında bulundu.
Editör: Haber Merkezi