Adana, Kahramanmaraş ve Gaziantep bölgesinde ikinci ürün olarak üretilen salatalıkta yüksek verim çiftçinin yüzünü güldürdü.

Bölgede mısırdan sonra en fazla üretilen ürün olarak salatalık yer alıyor. 9 bin dekar alan üzerinde yıllık 20 bin tondan fazla ürün alınırken, yöre halkının da önemli geçim kaynakları arasında yer alıyor. Tarlalardan toplanan salatalıklar ise daha çok turşu olarak kullanılıyor. Salatalıklar sulama havuzlarında yıkanarak bölgedeki tüccarlara satılıyor.

Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü İhsan Ali Emiroğlu, bölgede yoğun olarak hem birinci ürün hemde ikinci ürün olarak tarla salatalığı üretimi yapıldığını belirtti. Çiftçilerin gelir anlamında önemli ürünlerinden biri olduğunu ifade eden Emiroğlu, "Biz de genel bakanlık politikalarımız gereği hem iyi tarım uygulamalarının yaygınlaştırılmasına hem de çevreye duyarlı üretim ve kimyasal üretimlerin kullanılmasının azaltılması için amacıyla bu bölgemizde projeyi başlattık. Amacımız sıfır kalıntılı ve daha az kimyasal kullanarak hem iç piyasaya hem de ihracata yönelik metotları çiftçilerimize öğretmek istiyoruz" dedi.

Editör: Haber Merkezi