Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından çiftçilere 67 bin adet zeytin fidesi ile 36 bin adet ceviz fidesi dağıtıldı.

Çiftçilere hibe kapsamında 3 ay önce açıklanan  yüzde 60 destekli fide dağıtım töreni gerçekleştirildi. Kahramanmaraş Fuar Merkezi’nde yapılan dağıtım törenine Belediye Başkanı Fatih Mehmet Erkoç ile İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü İhsan Emiralioğlu ve çok sayıda çiftçi katıldı. 

Başkan Erkoç, Anadolu’da birçok şehir gibi Kahramanmaraş içinde tarımın vazgeçilmez bir ekonomik faktör olduğunu söyledi. Şehrin verimli topraklar üzerinde bulunmasının da önemli olduğuna dikkat çeken Erkoç, "Kahramanmaraş tahıldan sebze ve meyveye birçok tarım ürününü yetiştirebilme avantajına sahip. İlimizin tarihi ve turistik güzelliklerinin yanı sıra tarım alanında da değerinin artması için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kahramanmaraş’ta üretimin artmasını üretilen ürünlerin en güzel şekilde değerlendirilmesin, pazara sunulmasını üreticinin daha çok kazanmasını ve kent ekonomisinin de gelişmesini istiyoruz" dedi.

İhsan Emiralioğlu da şehrin bu ve benzeri çalışmalarla ekonomiye olan katkısının daha da artacağını ifade ederek, yapılan çalışmalardan dolayı belediyeye teşekkür etti. Tarım alanındaki gelişmelerini takip ettiklerini ifade eden Emiralioğlu, çiftçilere yönelik çalışmaların olumlu sonuçlarının alındığını kaydetti.

Editör: Haber Merkezi