Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü’nde düzenlenen törenle, Afşin’de 35 çiftçiye, 3 bin 870 adet fidanın dağıtımı gerçekleştirildi.

Törende konuşma yapan Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, “ Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyemiz fidan desteğinde bulunacağını açıklamasının ardından ilçemizde fidan taleplerini topladık. Bu talepler doğrultusunda 3 bin 870 tane fidanımızın ilçemizde dağıtımını gerçekleştirdik” dedi.

Ceviz fidanlarının bölgeye uyumlu olduğunu dile getiren İlçe Müdürü Kurt, “Fidanlarımız, soğuğa dayanıklı olan ‘Şebin Bilecik’ ve verimi bol olan bir türdür. Daha öncede bölgemizde dağıtımı yapılmış ve güzel bir sonuç alındı. İlçemiz, ceviz yetiştiriciliğine çok uygun ve bu alanda söz sahibi olmak istiyoruz. Ceviz üreticiliğini artırarak hedefimiz Çağlayancerit’in bir adım önüne geçmek istiyoruz” açıklamasında bulundu.

Fidanların çiftçilere Kahramanmaraş Büyükşehir Belediyesi tarafından yüzde 60 hibeyle verildiğine dikkat çeken Kurt, “Kahramanmaraş’ta meyveciliği geliştirmek ve çiftçi gelirlerine katkı sağlamak amacıyla Büyükşehir Belediyemiz bir çağrıya çıktı. Afşin’de bizlerde bu destekten faydalanıyoruz. Bu kapsamda çiftçilerimiz bu fidanlara piyasa değerinin yüzde 60 altında sahip oluyor.  Bu önemli destek için Büyükşehir Belediye Başkanımız Fatih Mehmet Erkoç’a teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Konuşmanın ardından çiftçilere İlçe Müdürü Kurt ve yetkililer tarafından zeytin fidanları verildi.

Editör: Haber Merkezi