Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, 2021-2022 dönemi kırsal kalkınma hibe desteği başvurularının başladığını açıkladı.

Çiftçilere bu hibeden yararlanma çağrısında bulunan Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı (KKYDP) kapsamında Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımlar ile Kırsal Ekonomik Altyapı Yatırımlarına yüzde 50 hibe desteği sağlanacağını belirtti.

Ekonomik yatırımlarda başvurunun 21 Ocak 2022 saat 23.59'da, kırsal alt yapı için ise başvurunun 17 Aralık 2021 saat 23.59'da sona ereceğini belirten Emiroğlu, şunları kaydetti: "Çiftçilerimize, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında 74'ten fazla makine ve ekipman yüzde 50 hibe desteği verilecek. Bu dönem mevcut çiftçilerimizin makine-ekipman ihtiyaçlarının karşılanması için KKYDP 2021-2022 dönem başvuruları, Altyapı A İş Planı kapsamında 300 bin liraya kadar yüzde 50 hibe desteği için başvurular başlamıştır. 40 bin liraya kadar olan makine ve ekipmanlara öncelik verilecektir. Destekten yararlanmak isteyen çiftçilerimiz, nüfus cüzdanı fotokopisi, ÇKS kaydı, traktör ruhsatı, kendi arazilerine ait tapu, adli sicil kaydı belgesi, proforma fatura, alacağınız ekipmanın teknik özelliklerini gösterir belgeleriyle başvuru yapabilecekler. Hibe desteğinden yararlanmak isteyen üye ve üreticilerimizin daha detaylı bilgi için odamıza başvurabilirler.”

Editör: Haber Merkezi