Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, bu yıl 81 ilin tamamında kuru tarım alanlarında ekili buğday ürününün "kuraklık verim sigortası" kapsamına alınacağını ifade etti.

Afşin'de çiftçilere yönelik TARSİM bilgilendirme toplantısı yapılacağını söyleyen Afşin İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Muttalip Kurt, "Çiftçinin bugüne kadar buğday tarlasını sigorta yaptırıp primini ödediği halde kuraklık yaşanması durumunda herhangi bir tazminat alamadı. Bu eksiklik giderildi. Kuru tarım alanlarında ekili buğday ürünü kuraklık verim sigortası kapsamına alınacak." dedi.

İlçe Tarım Müdürlüğü tarafından çiftçilere Tarım Sigortasının anlatılacağı bir program düzenleyeceklerini ifade eden Kurt, "İlçemizde bazı ürünler kuraklık verim sigortasıyla, don, sıcak rüzgar, sıcak hava dalgası, aşırı nem, aşırı yağış risklerinden kaynaklı verim azalışlarının sigorta teminatı kapsamında yer alıyor. Bu yıl buğdayda uygulanacak ilçe bazlı kuraklık verim sigortasında toplam sigorta priminin yüzde 60'ının devlet tarafından ödenecek. Sigorta kapsamında, söz konusu riskler nedeniyle yüzde 30 ve üzerinde zarar gören çiftçiler tazminat alacaklar. Tarım Sigortası (TARSİM) bilgilendirme toplantısı Kaymakamlık Konferans Salonu’nda saat 10.00’da düzenlenecek."açıklamasına bulundu.

Editör: Haber Merkezi