Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, Tarımsal Destek Ödemeleri Kapsamında Gelir Vergisi Kesintisi İadesiyle alakalı çiftçilere uyarıda bulundu.

Konu hakkında açıklama yağan Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, “ Çiftçilere vergi iadesi düzenlemesine göre bugüne kadar ödenen desteklemelerden geriye dönük olarak yüzde 4 oranında stopaj kesintisi geri iade edilecek. ÇKS kaydı bulunan çiftçilerimiz bu düzenlemelerden yararlanabilecek.” Dedi.

İade talebinin 31 Aralıkta sona ereceğini belirten Ziraat Odası Başkanı Emiroğlu, “ Vergi Usul Kanunu’nda değişiklik öngören 65 maddelik vergi paketi 26 Ekim 2021 tarihinde Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girmişti. Artık tarım sektörü ve çiftçilerin güçlendirilmesi için kamu kurum ve kuruluşları tarafından yapılan destekleme ödemeleri (mazot, gübre, vb.), Gelir Vergisi’nden istisna tutulacak, bu ödemelerden herhangi bir vergi kesintisi yapılmayacak.

SON 5 YIL GERİ ÖDENECEK

Yasayla ayrıca son 5 yılda desteklerden kesilen vergilerin çiftçilere, faiziyle birlikte iade edilmesi de kararlaştırılmıştı. Böylece çiftçilere ödenen desteklerden kesilen yüzde 4 stopaj vergisinin 2016 yılına kadar yani 5 yıl geriye dönük iadesi kararı ödeme yapılacak. Desteklerden kesilen vergilerin çiftçiye iade süreci ise başladı.

31 ARALIK SON GÜN

Bu haktan yararlanabilmek için Çiftçi Kayıt Sistemi’nde (ÇKS) kayıtlı kişilerin dilekçe ile vergi dairelerine iade başvurusunda bulunması gerekiyor. Bir defaya mahsus olarak iade edilecek bu çalışmada, son başvuru tarihi 31 Aralık 2021 olarak belirlendi.

Çiftçilerimiz gelir vergisi kesintisi iade talep dilekçelerini Afşin Ziraat Odası Başkanlığına uğrayarak temin edebilirler edebilirsiniz.” İfadelerine yer verdi.

Editör: Haber Merkezi