Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile Afşin Ziraat Odası Başkanlığı arasında, Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) işlemlerinin bir merkezde yapılabilmesi amacıyla ön protokol imzalandı.

Afşin Ziraat Odası Başkanlığında imzalanan ön protokol töreninde konuşan Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muttalip Kurt, çiftçilerin tek adımda ÇKS dosyalarını tamamlamasını hedeflediklerini belirterek, işlemlerin ziraat odası tarafından yapılacağını söyledi.

2020 yılı üretim dönemine ilişkin ÇKS başvurularının Eylül ayı içerisinde başlayacağını ifade eden Afşin İlçe Tarım ve Orman Müdürü Muttalip Kurt, "Afşin Ziraat Odası Başkanlığımız ile Çiftçi Kayıt Sistemi (ÇKS) dosyalarının daha etkin ve verimli yapılabilmesi için ön protokol imzaladık. Çiftçilerimizin mağdur duruma düşmemesi ve kısa sürede işlemlerini tamamlayabilmeleri için kurumuzdan 3 personeli Ziraat Odası bünyesinde görevlendireceğiz. Çiftçilerimizin tek adımda dosyalarını tamamlamasını hedefliyoruz. Bilindiği üzere Tarım ve Orman Bakanlığımız bu uygulamayı Aydın ve Bursa illerinde hayata geçirdi ve ÇKS'yi tamamen ziraat odalarına devretmesi söz konusu. Çiftçimize daha iyi hizmet verebilmek ve kurumumuz teknik personelimizin evrakla uğraşını azaltıp sahada daha çok görev alabilmesi amacıyla bizde bunun ön hazırlığını ilçemizde yaptık. Eylül ayı içerisinde başlayacak ÇKS'yi tek elde toplamak istiyoruz. Çiftçilerimiz, ÇKS süresi boyunca kurum kurum gezmeden kolaylıkla işlerini Ziraat Odası Başkanlığında oluşturulan masada dosyalarını tamamlayabilecek. Dosyalar burada tamamlandıktan sonra sisteme girişi yine İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüzde yapılacak. Çiftçilerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Bu projeyi başlatmamıza vesile olan Ziraat Odası Başkanımız İbrahim Emiroğlu'na teşekkür ediyorum." açıklamasında bulundu.

Yapılan protokol ile çiftçilerin 4 adımda tamamladığı ÇKS dosyalarını Ziraat Odası Başkanlığında bir seferde tamamlayacaklarını söyleyen Afşin Ziraat Odası Başkanı İbrahim Emiroğlu, " İlçemizde yaklaşık 3 bin çiftçimiz ÇKS döneminde dosya hazırlıyor. Çiftçilerimizin 1 gününü alan bir işlemi daha kısa bir süreye indirmek için bu projeyi hayata geçirdik. Odamızın asli görevi çiftçilere hizmet etmek ve bizde bu göreve talip olduk. Bu projenin başlamasıyla başta çiftçilerimiz olmak üzere İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğümüz ve Ziraat Odası Başkanlığımıza avantaj sağlayacağına inanıyorum. Çiftçilerimiz artık ÇKS dosyalarını odamız bünyesinde tamamlayabilecek."diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi